Eurovision 2015: Εντυπωσιακός ο 2ος ημιτελικός. Τι έκανε η Κύπρος – αποτελέσματα!

Ποια τα αποτελέσματα του 2ου ημιτελικού της Eurovision 2015; Τι έκανε η Κύπρος;

Το εισιτήριο για τον Τελικό του Σαββάτου 23 Μαΐου εξασφάλισε η Ελλάδα στον προχθεσινό Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2015. Η Μαρία Έλενα Κυριάκου, με μια εντυπωσιακή ερμηνεία του τραγουδιού One Last Breath, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των φίλων του διαγωνισμού που είχαν κατακλύσει το Stadthalle της Βιέννης και άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή της χώρας στον Τελικό.

Σημειώνεται ότι στον α” ημιτελικό, εκτός από την Ελλάδα, την πρόκριση εξασφάλισαν, οι εξής χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο.

Με τη συμμετοχή 17 χωρών διεξήχθη στη Βιέννη ο β” ημιτελικός για την πρόκριση στον τελικό της 60ής Eurovision 2015.

Οι 17 χώρες που διαγωνίστηκαν σήμερα, στον β” ημιτελικό είναι οι εξής: Λιθουανία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο, Μάλτα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Κύπρος, Σλοβενία, Πολωνία.

Ο Γιάννης Καραγιάννης για την Κύπρο με το τραγούδι One thing I should have done, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του ώστε να κερδίσει ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Βιέννη το Σάββατο.

Το τραγούδι της Κύπρου, που συνέθεσε και έγραψε ο Mike Connari, εμφανίστηκε στην 15η θέση, ανάμεσα σε 17 χώρες από τον Β’ Ημιτελικό.

Η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου!

Τα αποτελέσματα του β” ημιτελικού της Eurovision 2015 είναι: Κύπρος, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία, Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς, δέκα από κάθε βραδιά, ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό – θα περάσουν απευθείας στον τελικό.

Δείτε την εμφάνιση του Γιάννη Καραγιάννη για την Κύπρο:

2os imitelikosapotelesmatacypruseurovision 2015giannis karagianniskypros