Τόκιο: Η… περιοχή που μένουν 35 εκατομμύρια άνθρωποι!

Το Τόκιο έχει μπει δικαιωματικά «σφήνα» στις πιο πολυταξιδεμένες περιοχές του κόσμου.

Πέραν από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και ίσως το Παρίσι, το Τόκιο είναι κατά πάσα πιθανότητα η πιο γνωστή πόλη του πλανήτη.

Θεωρείται επιχειρηματικό κέντρο, έχει πληθυσμό εκατομμυρίων και γενικά είναι μία πόλη που γνωρίζουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι άνθρωποι στον κόσμο.

Όμως υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουν ακόμη και αυτοί που έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο

1. Το Τόκιο δεν είναι η μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη

tokio-2Παρότι στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο μένουν περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι -γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη στον κόσμο και με διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη- στην πόλη ζουν 13 εκατομμύρια άνθρωποι, οπότε από άποψη πληθυσμού έρχεται πίσω από τη Σαγκάη, την Ντάκα και το Καράτσι. Από άποψη έκτασης, το Τόκιο είναι η 45η πόλη του κόσμου, καθώς είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένο.

2. Το Τόκιο δεν ήταν πάντα γνωστό ως Τόκιο

tokio-3Μέχρι πριν από 150 χρόνια, η πόλη λεγόταν «Έντο». Τόκιο σημαίνει η «Ανατολική πόλη» και άρχισε να χρησιμοποιείται το 1869 υπό τον αυτοκράτορα, Μεϊτζί. Επίσης, μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε από το σεισμό του 1923 και τους βομβαρδισμούς του 1945.

3. Το Τόκιο δε χρειάζεται να είναι ακριβό

tokio-4Πέραν της φήμης ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, το Τόκιο έχει επίσης τη φήμη ότι είναι και μία από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο. Και παρότι είναι δύσκολο να το θεωρήσουμε φθηνό, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης χωρίς να ξοδέψει όλα του τα χρήματα. Επιπλέον, το γιεν είναι αρκετά φθηνό αυτή τη στιγμή, οπότε και οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών είναι φυσικά χαμηλότερες.

4. Το Τόκιο δεν είναι το κέντρο της Ιαπωνίας

tokio-5Παρότι καμία άλλη πόλη της Ιαπωνίας δεν είναι τόσο γνωστή όσο το Τόκιο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλα καταπληκτικά μέρη να δει κανείς στην υπέροχη χώρα, τα οποία μάλιστα θα σας δώσουν μία πιο ισορροπημένη εικόνα του τι είναι συνολικά η Ιαπωνία.

Από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Οζάκα, τα πολιτιστικά κέντρα όπως το Κιότο και τα φυσικά θαύματα, όπως τα νησιά Γιακουσίμα, η Ιαπωνία είναι μία χώρα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More