Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Συγκλονιστικό βίντεο! Όλοι οι λόγοι για να σηκωθείς απ΄την καρέκλα, σε 1′ λεπτό!

Η καθιστική ζωή είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα υγείας, αλλά αυτή η διαπίστωση μόνο καινούργια δεν είναι.

Ένα βίντεο διάρκειας 60” όπου εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει να…αλλάξουμε αυτή τη βλαβερή συνήθεια – ακόμη και εάν πρόκειται για επαγγέλματα που επιβάλλουν τις πολλές ώρες σε ένα γραφείο.

Συγκεκριμένα, έρευνες ειδικών υποστηρίζουν πως το να περνά κανείς πολλές ώρες -11 και πάνω- καθισμένος έχει αυξημένες πιθανότητες –κατά 40 % – για πρόωρο θάνατο, συγκριτικά με κάποιον που κάθεται λιγότερο από 4 ώρες ημερησίως. Επιπλέον, τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την καύση του λίπους μειώνονται κατά 90%, ενώ παράλληλα η δράση της ινσουλίνης και της χοληστερόλης αναστέλλεται. Όταν κανείς κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πίεση του αίματος αυξάνεται, και υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας θρόμβων του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η παχυσαρκία και ο διαβήτης είναι, ακόμη, μερικές από τις βλαβερές συνέπειες που προκύπτουν από την καθιστική ζωή, καθώς οι πιθανότητες αυξάνονται τουλάχιστον κατά 2 φορές, σε σχέση με κάποιον που αφιερώνει λίγες ώρες της ημέρας σε μια καρέκλα.

Τέλος, όπως φανερώνει το βίντεο είδη καρκίνου, όπως αυτός του εντέρου και του μαστού, συνδέονται με αυτή τη βλαβερή συνήθεια.

You might also like