Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Dropshipping και εργασία από το σπίτι! Όσα πρέπει να ξέρετε

Το DropShipping είναι μία μοντέλο παροχής εμπορικών προϊόντων όπου ο πωλητής έχει μόνο την διαχείριση του εμπορεύματος και είναι διαμεσολαβητής στην συναλλαγή, στέλνει απευθείας τις λεπτομέρειες μιας παραγγελίας στον προμηθευτή του χωρίς να έχει στην κατοχή του το εμπόρευμα.

Dropshipping

Dropshipping και εργασία από το σπίτι! Όσα πρέπει να ξέρετε

Πως βγάζουμε κέρδος από το DropShipping

Όπως σε όλους τους κλάδους του εμπορίου το κέρδος προέρχεται από την διαφορά της τιμής λιανικής και χονδρικής πώλησης, κοινώς αν ένα βιβλίο έχει τιμή 20,00 € και εμείς επιλέξουμε να το πουλήσουμε 22,00 € τότε το κέρδος μας θα είναι 2,00 €. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να είναι ένα ποσοστό στις πωλήσεις.

Πλεονεκτήματα του DropShipping

Το πιο βασικό πλεονέκτημα του DropShipping είναι ότι δεν χρειάζεται να έχουμε προπληρώσει το προϊόν για να το έχουμε στη βιτρίνα μας, αφού έχουμε ήδη πληρωθεί από τον πελάτη τότε προχωράμε κι εμείς σε αγορά από τον προμηθευτή μας ο οποίος το στέλνει στον πελάτη, αυτό σημαίνει ότι:

Dropshipping και εργασία από το σπίτι! Όσα πρέπει να ξέρετε

Δεν χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για να προμηθευτούμε το εμπόρευμα

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε προϊόν στην βιτρίνα μας που με το πέρασμα του χρόνου θα χάσει την αξία του και θα μας μείνει στο ράφι

Και φυσικά σε αντίθεση με ένα πραγματικό κατάστημα δεν χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασία αποστολής προϊόντος (πακετάρισμα – αποστολή) γλιτώνοντας κόπο και χρόνο

Μειονεκτήματα του DropShipping

Μπορεί να μην χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για να προμηθευτούμε το εμπόρευμα αλλά πρέπει να πληρώσουμε κάποιο ποσό για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του προμηθευτή, συνήθως είναι ένα αρχικό ποσό (Worldwidebrands περίπου 230,00 € μία μόνο πληρωμή στην αρχή) αλλα μπορεί να είναι και μηνιαία ή ετήσια συνδρομή (Salehoo περίπου 50,00 € το χρόνο) αναλόγως με την εταιρία που θα διαλέξουμε να συνεργαστούμε.

Out of Stock προϊόντα, είναι λογικό αφού δεν έχουμε το εμπόρευμα στην αποθήκη μας και δεν το έχουμε προπληρώσει, πρέπει να ελέγχουμε τακτικά τα δημοφιλή προϊόντα με μεγάλη ζήτηση καθώς συχνά τελειώνουν τα αποθέματα αφού έχουμε πληρωθεί την παραγγελία, αυτό σημαίνει ένας δυσαρεστημένος πελάτης που πρέπει να του επιστρέψουμε χρήματα και πολύ πιθανό, να μην πάρουμε και τις καλύτερες συστάσεις.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να πουλάμε μικρή γκάμα προϊόντων προκειμένου να μας επιτρέπει να ελέγχουμε τακτικά το stock του προμηθευτή και να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Τι πρέπει να προσέξετε αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με DropShipping

Αποφύγετε να πουλήσετε σε μεγάλα auction sites όπως το EBay. Πολλές φορές η ίδια εταιρεία που πουλάει σε εσάς, πουλάει και απευθείας στο EBay, προφανώς και πιο φτηνά από εσάς και πρέπει να υπολογίσετε και την αμοιβή του EBay στα έξοδα σας.

Επίσης το PayPal δεν αποδεσμεύει τις πληρωμές έως ότου ο πελάτης αφήσει θετικό feedback ή αφού περάσουν 21 μέρες από την αγορά χωρίς dispute, αυτόματα α) χάνετε το αρχικό πλεονέκτημα του DropShipping καθώς πρέπει να πληρώσετε τον προμηθευτή χωρίς να έχετε πληρωθεί και β) οι παραγγελίες από την Ασία και την Αμερική, όπου βρίσκονται πολλές εταιρείες Drop Shipping, θέλουν 20-30 μέρες να φτάσουν στην Ευρώπη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πελάτης να ανοίξει dispute ζητώντας τα χρήματα του πίσω.

Πολλές εταιρείες DropShipping …δεν είναι εταιρείες Drop Shipping!

Ακούγεται οξύμωρο αλλα πολλές φορές ενώ νομίζετε ότι συνεργάζεστε με μια μεγάλη εταιρεία, δουλεύετε για κάποιον που έχει μπει ανάμεσα σε εσάς και την εταιρεία που κάνει Drop Shipping και απλά προωθεί τις παραγγελίες σας με ένα μικρό κέρδος για τον ίδιο χωρίς να κάνει τίποτα και, κατά πάσα πιθανότητα, πληρώνετε και αυξημένη συνδρομή.

Αυτή είναι μια γνωστή πρακτική που χρησιμοποιούν οι scammers του διαδικτύου, εμπιστευτείτε μεγάλες εταιρείες αφού τις ψάξετε εξονυχιστικά.

Το ταχυδρομικό (και τελωνειακό όταν υφίσταται) κόστος το αναλαμβάνεται εσείς και πρέπει να το υπολογίσετε στα έξοδα σας, αποφύγετε μεγάλες παραγγελίες σε όγκο ή σε κόστος απο Ασία ή Αμερική προς την Ευρώπη εκτός αν έχετε μετακυλίσει το κόστος αυτό στον πελάτη ή τουλάχιστον να τον έχετε προειδοποιήσει για τα τελωνειακά έξοδα.

Τι πρέπει να ξέρετε και τι χρειάζεστε για να ασχοληθείτε με το DropShipping

Δεν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού για να ασχοληθείτε με το DropShipping, ένα blog είναι αρκετό, προωθείστε ένα προϊόν γράφοντας ένα άρθρο γι’ αυτό, πχ μία κριτική, βελτιστοποιήστε το άρθρο αυτό ακολουθώντας απλές συμβουλές SEO, φτιάξτε backlinks έτσι ωστε να σας βρίσκουν μέσω μηχανών αναζήτησης και φροντείστε να υπάρχετε στα Social Media.

Επαναλάβετε για όλα τα προϊόντα σας τα ίδια βήματα. Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε Video Reviews και να τα ανεβάζετε στο YouTube, όπως έχουμε αναφέρει το Video Marketing έχει πολλά πλεονεκτήματα γι’ αυτό το λόγο πολλοί το προτιμούν, είναι επίσης πολύ πιο διασκεδαστικό.

Τέλος θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά, η επιτυχία στο Internet Marketing δεν θα ‘ρθει απο τη μία μέρα στην άλλη, θέλει μήνες προετοιμασίας και θα αποτύχετε πολλές φορές πριν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλα στο τέλος θα δείτε οτι αξίζει τον κόπο.

Επίσης υπάρχουν και πάρα πολλά εργαλεία τα οποία θα σας λύσουν τα χέρια, με το θέμα αυτό θα σχολιάσουμε σε άλλο άρθρο!

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More