Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ελλάδα! Ιρανός υπερκατάσκοπος είναι ο άντρας που δήλωνε …

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Μυτιλήνη όπου ένας Ιρανός υπερκατάσκοπος , έπειτα από την σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι πρώην μαχητής του ISIS και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για υπερκατάσκοπο, οποίος έχει αυτομολήσει στην Δύση!

Το… “πλούσιο παρελθόν” στο Ιράν

Ο 51χρονος Ιρανός, ο οποίος αποδείχθηκε πρώην στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας του, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας και μέλος των “Φρουρών της Επανάστασης”.

Της οργάνωσης δηλαδή που ανέτρεψε το Σάχη και επανέφερε το Χομεϊνί στην εξουσία, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο τις Μυτιλήνης, καθώς προσπαθούσε να επιβιβάσει σε πτήση για το Βερολίνο με πλαστά διαβατήρια τρεις αδελφές από το Αφγανιστάν. Ιρανός υπερκατάσκοπος

Το κλιμάκιο τις ΕΥΠ που εξέτασε τον Ιρανό, κατάλαβε πως μάλλον έχει να κάνει μ’ έναν υπερπράκτορα, ο οποίος το 2010 αυτομόλησε στην Δύση εγκαταλείποντας το Ιράν, καθώς φέρεται να είχε αποκαλύψει σε ξένες μυστικές Υπηρεσίες υπόγεια διασύνδεση των Ιρανικών Υπηρεσιών με την “Αλ Κάϊντα”.

Όπως ενημερώθηκαν τα στελέχη της ΕΥΠ από Μυστική Υπηρεσία βορειοευρωπαϊκής χώρας, αλλά κι ένα πληροφοριακό δελτίο που έφθασε στα γραφεία τους από Υπηρεσίες… πέραν του Ατλαντικού, διαπιστώθηκε πως ο 51χρονος έκανε παιχνίδι μέχρι πρότινος με Καναδικές και Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, ενώ διέμενε για τουλάχιστον τρία χρόνια στην Γερμανία, όπου είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Ιρανός υπερκατάσκοπος

Τα “λαβράκια” στο κινητό του και η ιστορία για να “θολώσει τα νερά”

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο του 51χρονου πράκτορα, έχουν βρεθεί έγγραφα που αφορούν σε δραστηριότητες μυστικής υπηρεσίας γειτονικής με την Ελλάδα χώρας, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από στρατόπεδα Τζιχαντιστών, πιθανότατα κάπου στην Συρία.

Μάλιστα και όπως διαπιστώθηκε από την ηλεκτρονική εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, οι φωτογραφίες των εγγράφων όσο και τα βίντεο από τα στρατόπεδα των Τζιχαντιστών έχουν τραβηχτεί από την ίδια συσκευή.

Ωστόσο, ο ίδιος σε μια προσπάθεια να “θολώσει τα νερά”, είπε στα στελέχη της ΕΥΠ πως το κινητό το αγόρασε με σύνδεση από έναν άγνωστο Τούρκο στον Πειραιά, από τον οποίο και προμηθεύτηκε τα πλαστά βουλγάρικα διαβατήρια με τα οποία ειχε τροφοδοτήσει τις τρεις αδελφές από το Αφγανιστάν. Ιρανός υπερκατάσκοπος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην ερώτηση των Ελλήνων για τα τα στοιχεία στο κινητό του, ο 51χρονος είπε πως ανήκουν στον άγνωστο Τούρκο και ο ίδιος δεν πρόλαβε να τα σβήσει.

Οι διασυνδέσεις με Τούρκους και η “εκπαίδευση” στην Βόρειο Κορέα

Πλέον στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι σχέσεις που έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με Τούρκους που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν “περίεργες” διασυνδέσεις.

Επίσης από πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Ελληνικές Αρχές από την στενή συνεργασία που είχαν με ξένες Μυστικές Υπηρεσίες, προέκυψαν στοιχεία που θέλουν τον 51χρονο Ιρανό να είναι εκπαιδευμένος στην Βόρειο Κορέα στην προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων, στην διείσδυση σε ξένες Υπηρεσίες αλλά και στην οργάνωση δολιοφθορών βασικών δομών σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ήδη ο 51χρονος έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου αναμένεται να έχει συχνές συναντήσεις με Έλληνες πράκτορες.

eypiraniranos yperkataskoposmytilini