Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκη

Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκη – Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των Προέδρων της Ελληνικής και Ιταλικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκη

Στην παρέλαση συμμετείχαν σε άψογους σχηματισμούς πολιτικά και στρατιωτικά αγήματα, πεζά και μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τιμώντας τη μνήμη των ανθρώπων εκείνων που έγραψαν χρυσές σελίδες κατά το ηρωικό Έπος του 1940.

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα εντυπωσιακά ακροβατικά του. Ο επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης έστειλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το δικό του ηχηρό μήνυμα. Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν από την παρέλαση, οι κύριοι Παυλόπουλος και Ματαρέλα βρέθηκαν στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων του 1940, ενώ αυτή την ώρα οι δύο Πρόεδροι βρίσκονται στο χώρο της παρέλασης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ιταλός Πρόεδρος αναμένεται, με δήλωσή του, να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ιταλικού λαού για τα δείνα που προκάλεσε στον Ελληνισμό ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940.

Οι εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση

H παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου σε αμαξίδια. Ωστόσο, το πιο θερμό χειροκρότημα κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς» οι οποίοι τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ εκπρόσωποι Μακεδονικών Συλλόγων φώναζαν ότι «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκη

Ερπύστριες «ταρακούνησαν» την παραλία της Θεσσαλονίκης με πλήθος κόσμου να καταχειροκροτεί τα στρατιωτικά άρματα μάχης. Την αρχή έκαναν οχήματα και άνδρες της Στρατονομίας, ενώ ακολούθησε ο μηχανοκίνητος λόχος τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

28ης Οκτωβρίου 2018parelasithessalonikiερτ3 παρελαση 28 οκτωβριου 2018παρελαση στη θεσσαλονικηΣτρατιωτική παρέλασηΣτρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018 Θεσσαλονίκητι θα γινει με την παρελαση