Αυτοί είναι οι 10 πιο έξυπνοι άνθρωποι του πλανήτη μας!

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο είδαμε σήμερα που αναφέρεται στους 10 εξυπνότερους ανθρώπους που ζουν ή έζησαν παλιότερα στη γη. Η λίστα αναφέρει τους:

Garry Kasparov – με IQ στο 190. Ο γνωστός σκακιστής από τη Ρωσία που έγινε ο νεότερος αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής, όταν ήταν 22 ετών. Κέρδισε τον τότε πρωταθλητή Ανατόλι Κάρποβ μετά από μία εξαντλητική μονομαχία το 1985. Ο Κασπάροβ πήρε τον επίσημο παγκόσμιο τίτλο αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία σκακιού το 1993 και είχε τον τίτλο μέχρι το 2000, όταν ηττήθηκε από τον Βλαντιμίρ Κράμνικ. Ακόμα βέβαια, κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παραμονή στο νούμερο ένα.

Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι – με IQ που εικάζεται ότι ήταν στο 200. Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1564 και πέθανε στις 8 Ιανουαρίου 1642, ήταν Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση.

Edith Mendel Stern – με IQ στο 203. H Αμερικανίδα Edith μπορούσε να επικοινωνεί και να μιλάει με απλές προτάσεις από ενός έτους. Στην ηλικία των δύο, η Edith γνώριζε ολόκληρο το αλφάβητο. Μέχρι την ηλικία των 4,5 τέσσερα, διάβασε με ευκολία την εγκυκλοπαίδεια Britannica. Μπήκε στο κολέγιο στην ηλικία των 12 ετών και στα 15 της δίδασκε Μαθηματικά!

Ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe) γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη, στις 28 Αυγούστου 1749 και πέθανε στη Βαϊμάρη, στις 22 Μαρτίου 1832 και ήταν παγκοσμίου αναστήματος Γερμανός ποιητής, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, θεωρητικός της Τέχνης και επιστήμονας. Το 1770 ολοκλήρωσε τις σπουδές Νομικής και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Ιατρικής, Χημείας και Βοτανικής. Ως φίλος των Ελλήνων και της Ελλάδας αφιέρωσε πολλά έργα του στην Ελληνική Αρχαιότητα.

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, γεννήθηκε στον Απρίλιος του 1564 και πέθανε στις 3 Μαΐου 1616 και ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και κατάφερε στην ηλικία των 33 ετών να έχει ολοκληρώσει και να έχει εκδώσει ήδη 15 έργα του, ενώ ήταν ο άνθρωπος που εμπλούτισε στην ουσία την Αγγλική γλώσσα!

Η Υπατία (370-415 ή 416 μ.Χ.) ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Σύμφωνα με πηγές, εκτός από φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος, κατείχε και την προεδρία της Νεοπλατωνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας και ήταν ένα άτομο άξιο σεβασμού, που ασκούσε επιρροή στους σημαντικούς άρχοντες της Αλεξάνδρειας αλλά και της Μεσογείου. Έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια όπου και δολοφονήθηκε από όχλο που αποτελούνταν από φανατικούς χριστιανούς.

Christopher Hirata. με IQ στο 225. Στην ηλικία των 13, ο Christopher πήρε το χρυσό μετάλλιο στη διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής. Το επόμενο έτος, γράφτηκε στο Caltech. Στα 22 του, κέρδισε το διδακτορικό του από το Πρίνστον. Έχει εργαστεί στο έργο της NASA (από τα 16 του) για το πώς θα αποικίσουν οι άνθρωποι τον Άρη.

Ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1694 και πέθανε στις 30 Μαΐου 1778, έγινε ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Βολταίρος (Voltaire), ήταν Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος. Υπήρξε επίσης δοκιμιογράφος και κορυφαίος εκπρόσωπος του ντεϊσμού (déisme).

Η Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί, γεννήθηκε το 1867 στη Βαρσοβία και πέθανε στις4 Ιουλίου του 1934 , ήταν Γαλλίδα φυσικός και χημικός πολωνικής καταγωγής. Σε συνεργασία με τον σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική και τη Χημεία . “Ηταν η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της, ήταν γνωστή επίσης και ως Μαντάμ Κιουρί.

Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1856 και πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 1943 και ήταν Σέρβος εφευρέτης, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Το διάστημα 1890-1891 ο Τέσλα έδωσε δεκάδες διαλέξεις για το εναλλασσόμενο ρεύμα και τη χρήση του. Το 1891 ο Τέσλα εφηύρε το πηνίο που φέρει το όνομά του. Το 1941, με την επέκταση του ναζισμού στην Ευρώπη και τον αναβρασμό του παγκοσμίου πολέμου, ο Τέσλα ήθελε να κατασκευάσει ένα «νέο» υπερόπλο για να σώσει την πατρίδα του. Τελικά πέθανε το 1943 στις 7 του Γενάρη αλλά τον βρήκαν νεκρό δυο μέρες μετά γιατί είχε κρεμάσει, όπως έκανε πάντα, στην πόρτα του δωματίου του την επιγραφή «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ».

https://www.youtube.com/watch?v=4WYIC2Y9QOU

exypnoi anthropoi