Οι 10 Κυρίαρχες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Ατελείωτοι τόνοι μελανιού έχουν χυθεί προσπαθώντας να εξηγήσουν τις σεξουαλικές μας φαντασιώσεις και τι μπορεί να σημαίνουν για την ανθρώπινη ψυχολογία αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα. Γιατί παίζει το σεξ τόσο σημαντικό λόγο στην ψυχοσύνθεσή μας και γιατί πολλοί είναι αυτοί που ερεθίζονται κάνοντας εικόνα το τι γίνεται στο κρεβάτι τους ή στο κρεβάτι των άλλων; Όλοι μας έχουμε βιώσει λίγο-πολύ το πως είναι να περνούν από το μυαλό μας σκέψεις για βίτσια ή πιο πρόστυχα σεξουαλικά σκηνικά από αυτά της καθημερινής ζωής.

Σίγουρα κάποιοι βλέπουν το κομμάτι των φαντασιώσεων σαν απαραίτητο στοιχείό σε μια σχέση, σα μέσο για να αποφύγουν τη μονοτονία και τη βαρεμάρα. Οι πιο συντηρητικοί φοβούνται να μιλήσουν για αυτό μιας και πιστεύουν ότι οι γκόνενες ή οι γκόμενοί τους θα τους κατηγορήσουν για ανωμαλία. Το γεγονός όμως παραμένει πως είτε είναι ανωμαλία είτε όχι, η σεξουαλική φαντασίωση πρωταγωνιστεί στο μυαλό όλων μας, με τους πιο γενναίους να μιλούν ανοικτά για αυτές. Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς σεξουαλικές φαντασιώσεις; Αυτές που κυριαρχούν και στις προτιμήσεις των επισκεπτών στα σάιτ πορνό όπως πχ το theporndude.com; Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω.

Σεξ με περισσότερα από ένα άτομο

Τι άλλο θα κατείχε την κορυφή στη λίστα μας από το ξακουστό και αγαπημένο όλων, «πάρτυ με ούζα»; Η συγκεκριμένη φαντασίωση δεν θέλει καμία σύσταση. Το γεγονός πως σαν είδος ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικός εξηγεί από μόνο του γιατί έχει δυσκολία να προσαρμοστεί στις επιταγές των σύγχρονων κοινωνιών που επιβάλλουν τη μονογαμία. Ειδικά για τον άνδρα, η φαντασίωση του να «κρεβατώνει» πάνω από μία γυναίκες ταυτόχρονα είναι στην κορυφή όλων των ερευνών που ασχολήθηκαν με τις φαντασιώσεις. Και μάλιστα αν ρωτήσουμε πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες αυτοί φαίνεται να προτιμούν τις γυναίκες αυτές να είναι και λεσβίες. Η έκπληξη όμως έρχεται από τις γυναίκες καθώς το τρίο είναι και στο δικό τους «βρώμικο» μυαλό αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις. Φαίνεται πως αυτές όμως είναι μοιρασμένες μεταξύ του σεξ με δύο άνδρες ή του σεξ με έναν άνδρα και μία ακόμα γυναίκα. Τα πράγματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί διαφορετικές ηλικιακές και εθνικές ομάδες έχουν και αυτές διαφορετικές προτιμήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Συμμετοχή σε σεξουαλικό όργιο

Κάποιοι μπορεί να το δουν σαν προέκταση της παραπάνω φαντασίωσης αλλά το όργιο είναι διαφορετική υπόθεση από το τρίο ή ακόμα και το σεξ με 4 άτομα. Το όργιο συνήθως περιλαμβάνει περισσότερα από 4 άτομα τα οποία κάνουν σεξ ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Στιγμάτισε ακόμα και ταινίες ορόσημα στο χώρο του θεάματος όπως για παράδειγμα το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Στάνλεϊ Κούμπρικ, του οποίου η υπόθεση γυρνάει γύρω από τη διεξαγωγή ενός τεραστίου οργίου και είναι η πρώτη ταίνια με μεγάλα αστέρια του χώρου (Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν) που απομυθοποιεί τη συγκεκριμένη σεξουαλίκή φαντασίωση. Είναι σίγουρα πιο απαιτητικό από το τρίο μιας και συμβαίνουν ταυτόχρονα πολύ περισσότερα πράγματα που ακόμα και ο πιο ερεθισμένος / η μπορεί να δυσκολευτεί να επεξεργαστεί. Αρκετοί άλλωστε από αυτούς που συμμετέχουν σε ένα όργιο τη βρίσκουν αποκλειστικά με το να παίρνουν μάτι τους υπολοίπους. Όπως και να έχει, με τη βοήθεια και της τσόντας που το έχει αναγάγει με τα χρόνια σε κάτι πιο mainstream, το όργιο έχει κερδίσει πόντους και έχει ανέβει σημαντικά στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς φαντασιώσεις.

Σεξ σε δημόσιο χώρο

Για πολλούς ακούγεται περίεργο και επικίνδυνο, πάντα είχε όμως φανατικούς φίλους. Το σεξ σε δημόσιο χώρο φαίνεται πως ερεθίζει εξίσου άνδρες και γυναίκες, με τον κίνδυνο να πιαστούν στα πράσα να αποτελεί το Νο 1 λόγο που πολλοί το θεωρούν φοβερή φαντασίωση. Κάποιοι τείνουν να το εξηγήσουν βάση της αρχαίας συνήθειας του ανθρώπου να κάνει σεξ μπροστά σε άλλους για τις ανάγκες κάποιου τοπικού εθίμου, μιας θρησκευτικής τελετής ή ακόμα και ενός οργίου (που σε πολλές ομάδες ήταν απόλύτα φυσιολογικό). Η ουσία παραμένει πως κάπου βαθειά μέσα μας οι άνθρωποι αφενός γουστάρουμε να μας βλέπουν και από την άλλη γουστάρουμε την αυξημένη αδρεναλίνη που συνδυάζεται με τον κίνδυνο να μας δουν. ‘Αλλωστε η κατηγορία public sex κάνει θραύση και στο ίντερνερ, με ζευγάρια να έχουν γίνει γνωστά μέσω συγκεκριμένων τσοντοσάιτ που εστιάζουν στο να δείχνουν αυτό.

Σεξ με έναν άγνωστο

Από τα χρόνια της ντροπής και του ενός, μοναδικού συντρόφου που μας συνόδευε σε όλη τη ζωή μας, έχουμε περάσει πλέον στα χρόνια της πλήρους σεξουαλικής απελευθέρωσης. Σε αυτά που το να χαμουρευτεί κανείς με έναν άγνωστο ή να κάνει σεξ το πρώτο βράδυ της γνωριμίας δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Τουλάχιστον όχι για τους περισσότερους. Και κάπως έτσι εξηγείται πως ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών αλλά κυρίως γυναικών θεωρεί το σεξ με έναν άγνωστο ως φαντασίωση. Ο συντηρητισμός που βίωσαν οι περισσότερες γενιές, στις οποίες δεν νοούνταν το σεξ με κάποιον που δεν ήταν ο γκόμενος ή η γκόμενα σου, έχει σιγά σιγά ξεθωριάσει. Στη θέση του έρχονται γενιές για τις οποίες το καλό σεξ μπορεί κάλλιστα να σημαίνει και το σεξ με κάποιον που μόλις έχουν συναντήσει και ξέρουν ελάχιστα γιαυτόν. Το άγνωστο πάντα γοήτευε τον άνθρωπο και γιατί το σεξ να αποτελεί εξαίρεση;

Δέσιμο και φίμωμα στο σεξ

Ακόμα μια φαντασίωση που είναι πιο δημοφιλής για τις γυναίκες είναι το δέσιμο και ο περιορισμός των κινήσεων και της ομιλίας κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης. Ανεξάρτητα αν γίνεται με σχοινιά, χειροπέδες, λάστιχα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, το δέσιμο και η αίσθηση της υποταγής φαίνεται πως ερεθίζουν αρκετές γυναίκε. Τα άτομα που βάζουν το δέσιμο ψηλά στις προτιμήσεις των φαντασιώσεων παραδέχονται πως είναι η αίσθηση αδυναμίας και η έλλειψη ελέγχου και εξουσίας που μπορεί να απογείώσει την ευχαρίστηση και να χαρίσει απροσδόκητους οργασμούς. Και αν στην αρχή η αίσθηση που έχει κάποιος όταν τον δένουν μπορεί να προκαλεί ασφυξία, όσο περνάει ο χρόνος τη διαδέχεται η ηδονή και η ευχαρίστηση.

Σαδομαζοχισμός (S & M)

Aπό την εποχή του Mαρκήσιου ντε Σαντ – οπότε και γράφτηκε το πρώτο σχετικό εγχειρίδιο – ο σαδομαζοχισμός έχει βρει το δικό του δρόμο στις φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών. Μια σειρά από σεξουαλίκά παιχνίδια (θα τα λέγαμε και βίτσια) που περιλαμβάνουν σωματικό και λεκτικό πόνο, με τη χρήση ειδικών οργάνων ή ακόμα και με γυμνά χέρια «υγραίνουν» εκατομμύρια κόσμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρωταρχικό ρόλο στις φαντασιώσεις S & M παίζουν τα σκηνικά που ένας «αφέντης» ή μια «αφέντρα» αναλαμβάνει να προκαλέσει πόνο στα αντικείμενα. Όσοι αναζητούν το σαδομαζοχισμό έχουν καταλάβει πως ο πόνος τους ερεθίζει και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει ακόμα και οργασμό. Για να πετύχει όμως το S & M σα φαντασίωση χρειάζεται εξαιρετική συνεννόηση μεταξύ του αφέντη / αφέντρας και των αντικειμένων του πόνου καθώς και τον ορισμό ενός Safe Word που σταματάει το παιχνίδι (ώστε ο πόνος να μην ξεφύγει και το σκηνικό χαλάσει). Σούπερ δημοφιλής κατηγορία στις τσόντες στο ίντερνετ, ο σαδομαζοχισμός έχει το δικό του φανατικό κοινό, τα δικά του πάρτυ και κλαμπ αλλά ακόμα και τώρα αντιμετωπίζεται με διστακτικότητα από το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου.

Role Play (Παιχνίδι ρόλων)

Άλλη μια φαντασίωση που μάθαμε κυρίως μέσω των σεξ σάιτ και του ίντερνετ. Το παιχνίδι ρόλων αναφέρεται στην τάση που έχουν μερικά ζευγάρια να παίζουν ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που πραγματικά επιτελούν στη ζωή. Κύριος στόχος να δημιουργήσουν μια τεχνητή ποικιλία στην ειδάλλως συνηθισμένη ερωτική σχέση τους, παρόλο που σε πολύ κόσμο αυτό μπορεί να μοιάζει αστείο. Το σίγουρο είναι πως χωρίς τις τσόντες το Role Playing δεν θα είχε πάρει ποτέ τις διαστάσεις που έχει πάρει στις μέρες μας. Οι ταινίες αυτές υπεραπλουστεύουν το σκηνικό, το κάνουν να μοιάζει λιγότερο αστείο και έτσι πείθονται πολλά ζευγάρια να το δοκιμάσουν. Πάντως, αρκετοί από όσους το έχουν προσπαθήσει έχουν δυσκολευτεί μιας και απαιτεί έστω και κάποιες ελάχιστες υποκριτικές ικανότητες, που αρκετοί δεν έχουν.

Sextape με τον (τους) παρτενέρ σας

Η Πάμελα Άντερσον έκανε την αρχή. Η Κιμ Καρντάσιαν και η Πάρις Χίλτον ακολούθησαν και δεκάδες γνωστοί και άγνωστοι έχουν έκτοτε τραβήξει βίντεο τις πιο προσωπικές τους στιγμές. Ίσως από περιέργεια, ίσως από αυτό-θαυμασμό το μόνο σίγουρο είναι πως συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν βίντεο και φώτος με τους εαυτούς τους σε πονηρές στάσεις. Είτε αυτό είναι πάνω στην ώρα του σεξ είτε απλά γυμνές φωτογραφίες, η απαθανάτιση προσωπικών στιγμών εξελίσσεται σε μια πολύ δημοφιλή φαντασίωση του καιρού μας. Ειδικά με τόσα ζευγάρια που τοποθετούν κάμερες σαν μάτια του έξω κόσμου στις κρεβατοκάμερές τους, το sextape είναι μια συνήθεια που έχει απομυθοποιηθεί εντελώς στις μέρες μας.
Μάτι

‘Ολοι μας αγαπάμε το μάτι και όποιος λέει το αντίθετο μάλλον λέει ψέματα. Το φαίνόμενο της κλειδαρότρυπας πάει χέρι χέρι με την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά στις μέρες μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε γίνει όλοι λίγο – πολύ ματάκηδες. Και αν το να παίρνει κανείς μάτι άλλους να κάνουν σεξ (ή απλά να ειναι γυμνοί) από κοντά θα έχει πάντα μια περίεργη ρετσινιά, κανείς δε λέει τίποτα για αυτούς που πληρώνουν για να το κάνουν διαδικτυακά ή σε κάποιο club ειδικά φτιαγμένο για να βλέπεις άλλους να τη «βρίσκουν».

Pornstar Experience

Ξεκίνησε από τα site γνωριμιών για σεξ, όταν αυτά άρχισαν να φιλοξενούν στις σελίδες τους και συνοδούς που έχουν παίξει σε πορνόταινίες. Οι «βίζιτες» αυτές πουλάνε την υπηρεσία τους πιο ακριβά εξαιτίας ακριβώς του γεγονότος πως έχουν παίξει στον «κινηματογράφο» αλλά υπάρχει ένα αρκετά δυναμικό κοινό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει κατιτίς παραπάνω για να απολαύσει μια επαφή με πορνοστάρ. Πρωτοπόρος σε αυτό – ποιός άλλος – οι ΗΠΑ, στις οποίες αρκετά σάιτ με συνοδούς έχουν στις σελίδες τους μεγάλα ονόματα του χώρου του πορνού. Ποιός άνδρας δεν θα είχε φαντασίωση να χαιδέψει τις καμπύλες της Jenna Jameson, της Kayden Kross και των άλλων ονομάτων του χώρου;