Οδηγός καύσωνα: 40 βαθμοί, λιώνει το κορμί

Ο καύσωνας που ξεκίνησε από την Τετάρτη θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εξπρές αλλά αντιθέτως θα αισθανόμαστε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες σχεδόν για 100 ολόκληρες ώρες.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα φτάσουν τους 39-40°C, όπως συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ήπιου καύσωνα, αντιθέτως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44°C και ενδεχομένως τους 45°C. Και εννοείται υπό σκιά.

Στο παρελθόν, όταν ένας καύσωνας λάμβανε χώρα στην Ελλάδα, επηρεάζονταν συγκεκριμένες περιοχές με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Για παράδειγμα, είχαμε συνηθίσει να «φλέγονται» μόνο τα ανατολικά και νότια ή μόνο η δυτική Ελλάδα ή τα βόρεια, ανατολικά και νότια με θερμοκρασίες άνω των 40°C ή όπως και να έχει, όχι ολόκληρη η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, από το Αγρίνιο μέχρι τη Μυτιλήνη και από το Κιλκίς μέχρι και τα Χανιά οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές. Μεγάλη προσοχή στα παιδιά σας και τους ηλικιωμένους της οικογένειας, και με καλή διάθεση όλα θα περάσουν.

kafsonasodigos kafsona