Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Yoda: ο ήρωας του Star Wars «κρυμμένος» σε ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο;

Ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο μπορεί να φανεί πολύ εξοικειωμένο με τους οπαδούς Star Wars.

Το χειρόγραφο αυτό συντάχθηκε γύρω στο 1340, και η εικονογράφηση από μελάνι φαίνεται να δείχνει το Jedi Knight Yoda από τις ταινίες Star Wars στις σελίδες ενός θρησκευτικού εγγράφου.

Αλλά στην πραγματικότητα, το σχέδιο είναι μέρος της μιας παράξενης αναπαράστασης της βιβλικής ιστορίας του Σαμψών, μας λέει ένας εμπειρογνώμονας.
yoda-pinakas-4Το σχέδιο δείχνει ένα πλάσμα με μακριά, αγκαθωτά χέρια και προεξέχοντα μυτερά αυτιά – όπως ακριβώς και στον χαρακτήρα της φαντασίας.
yoda-pinakas-2Η εικόνα του Yoda προέρχεται από ένα χειρόγραφο του 14ου αιώνα, γνωστό ως Smithfield Decretals,» είπε η επιμελήτρια της Βρετανικής Βιβλιοθήκης Julian Harrison.

«Θα ήθελα πολύ να πω πραγματικά ότι ήταν ο Yoda, ή ότι το χειρόγραφο συντάχθηκε από ένα μεσαιωνικό ταξιδιώτη του χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα παράδειγμα για τη βιβλική ιστορία του Σαμψών – ο καλλιτέχνης είχε σαφώς μια ζωηρή φαντασία!»
.
yoda-pinakas-3Αυτή είναι μια πιο η παραδοσιακή εικόνα της ιστορίας του Σαμψών, ζωγραφισμένη το 1630 από τον Anthonie Van Dyck..

You might also like