Τα δύο πράγματα που δεν πρέπει να φάτε ή να πιείτε ποτέ!

Η υγεία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διατροφικές μας επιλογές. Και σε μία κοινωνία, όπου το “γρήγορο φαγητό”, η ζάχαρη και το αλάτι βρίσκονται εν αφθονία γύρω μας, το τι επιλέγουμε να καταναλώσουμε στη διάρκεια μια ημέρας είναι πολύ σημαντικό.

Ξεκινώντας από τα βασικά, λοιπόν, δείτε δύο καθημερινές τροφές, που όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν, πως δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε στο στόμα μας:

Σιρόπι Καλαμποκιού

Το σιρόπι καλαμποκιού είναι γλυκόζη που προέρχεται από καλαμπόκι, όπως και η ζάχαρη είναι η γλυκόζη σε μορφή σκόνης που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο.

Σε μελέτες σε ζώα, που έγινε στο πανεπιστήμιο του Princeton, διαπιστώθηκε ότι το σιρόπι καλαμποκιού είναι καίριος παράγοντας παχυσαρκίας και μεταβολικού νσυνδρόμου, μεγαλύτερος ακόμα και από την ζάχαρη!

Trans-λιπαρά οξέα

Τα τρανς λιπαρά είναι μερικώς υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται κυρίως στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα τσιπς, οι ψημένες σφολιάτες και πολλά προϊόντα fast food.

Επειδή τα κορεσμένα λίπη (έλαιο καρύδας, βούτυρο, κ.λπ.) τείνουν να είναι πιο ακριβά, οι παρασκευαστές τροφίμων έχουν βρει έναν τρόπο για να έχουν πιο φθηνά φυτικά έλαια και να τα “μετατρέπουν” σε κορεσμένα λίπη με την προσθήκη περισσότερων μορίων υδρογόνου σε αυτά.

Αυτά τα λίπη “μπερδεύουν” το σώμα μας, επειδή δεν είναι ούτε κορεσμένα, ούτε ακόρεστο, γι ‘αυτό δεν ξέρει πώς να τα επεξεργαστεί.
Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν την κακή χοληστερόλη, μειώνοντας ταυτόχρονα την καλή χοληστερόλη. Επιπλέον, μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More