Νέος χαμός με Κωνσταντοπούλου: Γιατί επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και κανάλια;

Νέο χτύπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με την πρόεδρο της Βουλής να τα βάζει με τους δημοσιογράφους και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την κριτική που δέχτηκε για την αντίδρασή της προς αξιωματικό της ΕΛΑΣ για τις κλούβες έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης από μέσα ενημέρωσης που έχουν οργιωδώς ωφεληθεί από τη χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων».

«Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του κοινοβουλίου, που δεν πρέπει να είναι ένα κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες όταν αυτοί διαμαρτύρονται. Θα περίμενα λοιπόν αυτά να είναι τα θέματα που αναδεικνύονται, τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των υπουργών να αποκαταστήσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια και όχι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση, και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης την οποία οργανώνουν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν επωφεληθεί, στην πραγματικότητα έχουν οργιωδώς ωφεληθεί από μια χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων»
, δήλωσε

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι που ήταν στον χώρο προκειμένου να καλύψουν την εκδήλωση είδαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως ήταν λογικό (αυτή είναι η δουλειά τους εξάλλου), έσπευσαν να της ζητήσουν μία δήλωση για το πρωτοφανές περιστατικό με τον αστυνομικό διευθυντή που κατσάδιασε η πρόεδρος της Βουλής, παρότι κι εκείνος έκανε τη δουλειά του.

Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου τα έβαλε με τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, τον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα σχεδόν τον ανέκρινε και του ζήτησε μάλιστα να απολογηθεί. «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε;», του είπε και στη συνέχεια τον «μάλωσε» γιατί την εμπόδιζε να μπει στον χώρο της εκδήλωσης. «Το να με εμποδίζετε να μπω στην εκδήλωση είναι παραβίαση των δικών σας υποχρεώσεων».

Όταν ο Βαγγέλης Γκούμας είπε «δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ως δημοσιογράφοι γι” αυτό το περιστατικό;», η πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε και τον ρώτησε «από ποιο Μέσο είστε;», ενώ στη συνέχεια του είπε: «Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που έχει μεταδώσει ο σταθμός σας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το περιστατικό, ουσιαστικά υπέδειξε στα μέσα ενημέρωσης ποια είναι τα θέματα που θα πρέπει να προβάλλουν και τα κατηγόρησε για εκστρατεία παραπληροφόρησης.

«Τα θέματα που πρέπει να αναδεικνύονται είναι τα δίκαια αιτήματα και οι προσπάθειες των υπουργών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα μνημόνια και όχι αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα Μέσα που έχουν ωφεληθεί από τα μνημόνια», είπε αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο αναμετέδωσαν το «κατσάδιασμα» τα ΜΜΕ.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι τόσο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επέκριναν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. μπροστά στη Βουλή.

Δείτε την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους δημοσιογράφους:

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More