Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Για πρώτη φορά Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για “τουρκική εισβολή στην Κύπρο” το 1974 – Αντίποινα των ΗΠΑ στην Τουρκία!

Για πρώτη φορά ένας Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο ως αυτό που ήταν πραγματικά: Εισβολή

Ο χαρακτηρισμός έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, από τη Μόσχα όπου βρίσκεται ενώ μέχρι σήμερα στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

Σύμφωνα με το κυπριακό κρατικό δίκτυο ΡΙΚ, σε εκδήλωση για τις αμερικανικές προξενικές υπηρεσίες, ο κ. Κέρι εξήρε την προσφορά της υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για τις προξενικές υπηρεσίες Μισέλ Μποντ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κ. Μποντ άρχισε να εργάζεται το καλοκαίρι του 1974 και αμέσως τοποθετήθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείτο «με την εισβολή στην Κύπρο».

Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην κίνηση αυτή στα πλαίσια των αντιποίνων κατά της Τουρκίας του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος μετά την αποκάλυψη του εναντίον του πραξικοπήματος το οποίο σχεδιάζονταν από τον Φ.Γκιουλέν που διαβιεί στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ στράφηκε εξ’ολοκλήρου στην ρωσική σφαίρα επιρροής σε μια προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να προστατευτεί πολιτικά και βιολογικά.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν συλληφθεί δύο ναύαρχοι, δεκαοκτώ στρατηγοί και πάνω από 400 στελέχη των τουρκικών ΕΔ με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεώρησε ότι πίσω από τους στρατιωτικούς του Φ.Γκιουλέν κρύβονται οι χορηγοί του ιμάμη δηλαδή οι Αμερικανοί.

Οι Αμερικανοί σαφώς και επιθυμούν αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Δεν τους αρέσει ο Τούρκος πρόεδρος διότι έκανε την Τουρκία υπερβολικά ισχυρή και δρα ανεξάρτητα. Οι ΗΠΑ επιθυμούν πρωτίστως αδύναμους συμμάχους και προπαντών να υπερασπίζονται τα αμερικανικά συμφέροντα και όχι τις εθνικές τους επιδιώξεις.

Ο Τ.Κέρι βρίσκεται στην Μόσχα όπου και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν για να ξεκινήσει μια συνεργασίας σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών εναντίον του ISIS και της Αl-Qaeda όπου και του είπε ότι χωρίς «συμπαγή και μικρά βήματα όλες οι διπλωματικές προσπάθειες για να λήξει ο πόλεμος θα συνεχιστούν επ’αόριστον»

You might also like