Είδηση ΣΟΚ από την Independent: «Βαθύ» λαρύγγι αποκαλύπτει την απάτη Σημίτη – Goldman Sachs!

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ!

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, της τράπεζας που οδηγεί τον παγκόσμιο καπιταλισμό, αφανίζει και δημιουργεί εθνικές Οικονομίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απάτη Σημίτη – Παπαντωνίου και προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί νομικά ενάντια του τραπεζικού κολοσσό που, εν πολλοίς, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή, τραγική οικονομική κατάσταση.

Η Goldman Sachs φέρεται να έχει κερδίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια από τα περιβόητα swaps – η τράπεζα αρνείται το νούμερο, αλλά δε διευκρινίζει το ακριβές ποσό.

Όπως αποκαλύπτει η Independent, πρώην υψηλόβαθμος τραπεζίτης της προσφέρθηκε να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα να ανακτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια που, το 2001, είχε πληρώσει η χώρα στην τράπεζα για να διασφαλίσει μία θέση στη νεοφώτιστη, τότε, νομισματική ένωση.

Ο Τζορτζ Τζαμπούρ, ο άνθρωπος που είχε σχεδιάσει τα swaps στην Goldman και έχει συμβουλέψει διάφορες χρεωμένες κυβερνήσεις για το πώς θα αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν από περίπλοκες συναλλαγές με τράπεζες, σπάει τη σιωπή του.

Με επίσημη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση την προτρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προς επανόρθωση των ιστορικών σφαλμάτων και ανάκτηση μέρους των τεράστιων κερδών που αποκόμισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, ο Τζαμπούρ θεωρεί πως το μέγεθος του κέρδους που προέκυψε από τις συναλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση είναι παράλογα ογκώδες. Οι έλεγχοι, οι αναλύσεις, οι διαδρομές των e-mails μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για να κινηθεί νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση, αν αποδειχτεί πως οι συμφωνίες εκτελέστηκαν με μοναδικό στόχο το «μαγείρεμα» των στοιχείων και την απόκρυψη των χρεών της χώρας.

Η ιδιότητα του μέλους στη ζώνη του ευρώ έδωσε στην Ελλάδα πρόσβαση σε δισεκατομμύρια εύκολης πίστωσης, την οποία στη συνέχεια ήταν ανήμπορη να αποπληρώσει, κάτι που την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση.

Το πρόσωπο – κλειδί που εμπλέκεται στο σκάνδαλο είναι η αγγλοτραφής τραπεζίτης – επικεφαλής τότε του κλιμακίου της Goldman – και ελληνικής καταγωγής Αντιγόνη Λουδιάδη που πιστεύεται πως πληρώθηκε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά της συμφωνίας με την τότε ελληνική κυβέρνηση Σημίτη, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη.

Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λουδιάδη, το 2001, η Goldman αντάλλαξε ομόλογο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από γεν και δολάρια σε ευρώ, με τη χρήση μίας ιστορικής συναλλαγματικής ισοτιμίας που έκανε το χρέος να μοιάζει μικρότερο απ’ ότι πραγματικά ήταν – για την ακρίβεια εμφάνιζε το δάνειο κατά 2.8 δισ. ευρώ μικρότερο.

Η Goldman Sachs χρέωσε αναλογικά υψηλότερες προμήθειες χρηματιστηριακών συναλλαγών απ’ ό,τι χρέωνε για συμφωνίες μικρότερου μεγέθους και απλούστερης δομής, κερδίζοντας εκατομμύρια από την Ελλάδα.

Τα περιβόητα golden boys και girls – μεταξύ των οποίων και η Αντιγόνη Λουδιάδη – που έκλεισαν το ντιλ για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού, κέρδισαν εκατομμύρια και ανέβασαν την «αξία» τους στην αγορά.

apatigoldman sachsintependetsimitis