39χρονη επέζησε από τον καρκίνο και φωτογραφίζεται γuμvή μετά τη διπλή μαστεκτομή!

Η ιστορία της 39χρονης Άλισον Χόουκς δε διαφέρει από τις ιστορίες εκατομμυρίων γυναικών που καθημερινά παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού, κατάφερε όμως να συγκινήσει την κοινή γνώμη λόγω του μαθήματος ζωής που παραδίδει.

Ήταν Μάιος του 2012 όταν η γυναίκα παρατήρησε ένα ύποπτο εξόγκωμα στο δεξί της στήθος και απευθύνθηκε στο γιατρό της, καθώς λόγω κληρονομικότητας, αμέσως υποψιάστηκε τον καρκίνο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήθελαν το ενοχλητικό αυτό ογκίδιο να μην είναι τίποτα παραπάνω από μία «αθώα» κύστη, γεγονός που αποδείχθηκε καταστροφικό για την πορεία της υγείας την Άλισον.

Η ίδια, απευθύνθηκε λίγους μήνες αργότερα ξανά στους γιατρούς, καθώς το εξόγκωμα γινόταν όλο και πιο ενοχλητικό και μεγάλωνε μέρα με τα μέρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έφεραν την 39χρονη Χόουκς αντιμέτωπη με μια αλήθεια που ήξερε εξαρχής πως θα έβρισκε τρομερά δύσκολο να αντιμετωπίσει: είχε καρκίνο του μαστού και βρισκόταν ήδη στο 2ο στάδιο.

6 κύκλοι χημειοθεραπείας, απώλεια μαλλιών και του δεξιού της μαστού αλλά και η σωματική καταπόνηση δεν ήταν αρκετά για να την κάνουν να τα παρατήσει.

Μπορεί να ξεπέρασε την αρρώστια, ωστόσο ο φόβος της την έκανε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης και του αριστερού της μαστού ώστε να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου. Η κίνηση αυτή είναι κατά κοινή ομολογία το πιο δύσκολο από άποψη ψυχολογίας στάδιο για μια γυναίκα. Η Άλισον όμως έκανε κι εκεί τη διαφορά!

Αποφάσισε να φωτογραφηθεί γuμvή επιδεικνύοντας τα σημάδια της διπλής μαστεκτομής για να βοηθήσει τις γυναίκες που υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα να ξεπεράσουν το φόβο τους και να νιώθουν περήφανες για το σώμα τους με ή χωρίς στήθος. «Ήθελα να δείξω σε όλους ως τα σημάδια της μαστεκτομής δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είμαι υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε το σώμα μου», δηλώνει η ίδια.

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία η Χόοκς ποζάρει με το σύζυγό της, ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και όπως ήταν λογικό έγινε viral σε μερικές μόλις ώρες.

alison houcksdipli mastektomikarkinos