Ξύρισμα ποδιών: Οι 9 συμβουλές που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει!

Ξύρισμα ποδιών: Το καλοκαίρι είναι η πιο αγαπημένη μας εποχή γιατί πάμε για μπάνιο, φοράμε τα ωραία μας φορέματα και τις φλορά φούστες μας ΑΛΛΑ το ξύρισμα των ποδιών είναι κάτι που θα μισούμε για πάντα.

Αν δεν είσαι από εκείνες που κάνουν αποτρίχωση με μηχανή ή με κερί αλλά προτιμάς να ξυρίζεις τα πόδια σου (σχεδόν καθημερινά) τότε γνωρίζεις πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις το βελούδινο αποτέλεσμα που όλες ονειρευόμαστε. Με τα παρακάτω βασικά tips ωστόσο θα δεις ότι το ξύρισμα θα γίνει παιχνίδι και οι ενοχλητικές τρίχες θα σταματήσουν να σε βασανίζουν τόσο πολύ. Ξύρισμα ποδιών

1. Κάνε απολέπιση πριν ξυρίσεις τα πόδια σου

Η απολέπιση θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για το ξύρισμα που θα ακολουθήσει, θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα- έτσι δεν θα μπουκώσουν το ξυραφάκι σου και το βασικότερο θα ανοίξει τυχόν κλειστούς πόρους με εγκλωβισμένες τρίχες μέσα τους.

2. Άλλαξε το ξυραφάκι σου μετά από 3 χρήσεις

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά όταν ξυρίζεις τα πόδια σου με παλιό ξυραφάκι αφενός δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και αφετέρου κινδυνεύεις να κοπείς. Και θα σου ξεφύγουν τρίχες δηλαδή και θα έχεις σημάδια, έ όχι!

3. Χρησιμοποιήσε conditioner αντί για αφρό ξυρίσματος

Το conditioner των μαλλιών είναι η καλύτερη εναλλακτική όταν σου έχει τελειώσει ο αφρός και εδώ που τα λέμε μόλις το χρησιμοποιήσεις δεν θα το αλλάξεις ποτέ ξανά.

4. Ξύρισε τα πόδια σου πρώτα με τη φορά της τρίχας, μετά με την αντίθετη

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ξυρίζεις τα πόδια σου κατά την φορά που έχουν οι τρίχες για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και τη δημιουργία σπυριών. Σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι πιο ανθεκτικό μπορείς να τα ξυρίσεις και εσύ έτσι, αλλά μετά να περάσεις το ξυράφι με την αντίθετη φορά για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Ξύρισμα ποδιών

5. Μην πιέζεις πολύ το ξυράφι στο δέρμα σου

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι γιατί έτσι θα τραυματίσεις την επιδερμίδα σου και θα καταλήξεις με τσιρότα. Και είπαμε, δεν θέλουμε σημάδια στα πόδια.

6. Λύγισε το γόνατο για να το ξυρίσεις σωστά

Το γόνατο- μετά τον αστράγαλο, είναι το πιο δύσκολο σημείο για ξύρισμα. Να το τεντώσεις ή να το λυγίσεις; Ιδού η απορία! Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το κάνεις όπως σε βολεύει καλύτερα, αλλά το λυγισμένο γόνατο είναι ελαφρώς πιο βολικό γιατί τεντώνει το δέρμα και μπορείς να το ξυρίσεις καλύτερα. Ξύρισμα ποδιών

7. Μην περνάς πολλές φορές από το ίδιο σημείο με το ξυραφάκι

Αν δεν θέλεις να καταλήξεις με κόκκινες γάμπες που σε τσούζουν καλό είναι να κάνεις λίγες κινήσεις- ιδανικά μικρές και κοφτές, ξέχνα αυτά που βλέπεις στις ταινίες με τις γυναίκες που ξυρίζουν νωχελικά τα πόδια τους.

8. Χρησιμοποίησε αντρικά προϊόντα ξυρίσματος

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα αντρικά προϊόντα περιποίησης είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τα γυναικεία, plus τα ξυραφάκια τους είναι πολύ καλύτερα από τα δικά μας γιατί είναι σχεδιασμένα για πιο σκληρές τρίχες, άρα στα δικά σου πόδια θα κάνουν θαύματα! Ξύρισμα ποδιών

9. Μην ξεχνάς να βάζεις κρέμα μετά το ξύρισμα

Όσο βασικό είναι το after shave για τους άντρες έτσι είναι και εμάς. Κρέμες με αλόη και μέλι ή ξηρό λάδι είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχεις.

ΠΗΓΗ

gynekasymvoulestipsxirisma podionxyrisma podion