Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού!

Στο προαιώνιο αναπάντητο ερώτημα για το πως ήταν πραγματικά η μορφή του Ιησού Χριστού προσπαθούν εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια να απαντήσουν καλλιτέχνες, επιστήμονες, αγιογράφοι, θεολόγοι και εκατομμύρια Χριστιανοί από όλο τον κόσμο. πρόσωπο του Ιησού

Οι προσπάθειες των βυζαντινών αγιογράφων, των αναγενησιακών καλλιτεχνών και χιλιάδων άλλων που δοκίμασαν να αναπαραστήσουν την μορφή του Ιησού δεν ήταν και ποτέ τους ακριβείς.

Ο Χριστός στα χρόνια της βασιλείας του επί της γης, δεν αναπαραστάθηκε ποτέ. πρόσωπο του Ιησού

Πηγές για το πως ήταν πραγματικά ο Χριστός συναντάμε στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ο οποίος και πιστεύεται πως ήταν ένας από τους αποστόλους του Ιησού.

Άλλες γραπτές πηγές όπως του Κέλσου και του μάρτυρα Ιουστίνου περιγράφουν τον Χριστό ως κοντό και έναν άνδρα που δεν ήταν όμορφος!

Ωστόσο, αν αληθεύει ότι στην Ιερά Σινδόνη του Τορίνο απεικονίζεται η μορφή του Ιησού, τότε έχουμε ένα δείγμα για το πως μπορεί να ήταν.

prosopo-1Σ’ αυτήν τη Σινδόνη μεγέθους 4,36 επί 1,1 μ., φαίνεται καθαρά το πρόσωπο και το σώμα ενός άνδρα.

Αυτός ο άνδρας με ύψος 1.81 μέτρα και βάρος γύρω στα 77 κιλά φέρει μουστάκι και γενειάδα και τα άκρα του φαίνεται να είναι πληγωμένα από τρυπήματα καρφιών.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ειδικών επιστημόνων και γραφιστών που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής 3D και υψηλής τεχνολογίας λογισμικό ανέλυσαν το ιερό λείψανο που είναι παγκοσμίως γνωστό και ως ”ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ” και βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό του Τορίνο. πρόσωπο του Ιησού

Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν θαμμένος φορώντας αυτό το αρχαίο λινό ύφασμα, το οποίο εκτός από την μορφή ενός άνδρα, φέρει και ίχνη του αίματος του.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας το HISTORY CHANNEL θα επιχειρήσει να ξεκλειδώσει την ιστορία και να αποκαλύψει τα μυστικά σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα έργα τέχνης,ένα από τα ανεκτίμητα κειμήλια του χριστιανικού προσκυνήματος και ένα κομμάτι ύφασμα που οι πιστοί χριστιανικοί πληθυσμοί λατρεύουν ως κάτι ιερό!

prosopo-3O υπεύθυνος των γραφικών κομπιούτερ του Studio Macbeth, Ray Downing πριν εργαστεί στην ”Ιερά Σινδόνη” για το ντοκιμαντέρ με το πρόσωπο του Χριστού, χρησιμοποίησε φωτογραφίες και digital animation το 2009 για να ζωντανέψει σε 3D τον Abraham Lincoln.

Για την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα από την επιστημονική κοινότητα που αξίζει τον κόπο να διερευνηθούν.

Και θα πρέπει να σημειωθεί πως η Καθολίκή Εκκλήσία αρνιόταν πεισματικά να διαθέσει προς έρευνα το ιερό σάβανο,αν και είχε δεχθεί χιλιάδες σχετικά αιτήματα από τους επιστήμονες.

prosopo-2Ερωτήματα όπως για παράδειγμα το πως αποτυπώνεται η μορφή ενός άντρα πάνω στο ιερό ύφασμα, πώς είναι αυτός ο άνθρωπος που η θρησκεία πιστεύει ότι είναι ο Χριστός και τι πληροφορίες μπορούμε να εξάγουμε από ένα κομμάτι λινό ύφασμα με ίχνη αίματος, ήρθε επιτέλους η στιγμή να το μάθουμε. πρόσωπο του Ιησού

Και όλα αυτά από μια πολλή ικανή ομάδα επιστημόνων στο ντοκιμαντέρ του History Channel:

https://www.youtube.com/watch?v=O0x2TNUsulU

You might also like