Αφησαν χωρίς γιατρούς παιδιά με καρκίνο, όταν εδίναν εκατομμύρια για προπαγάνδα! #Save_Ακτινοθεραπευτικό_Παίδων

Πέρασαν τρεις Υπουργοί, Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης και δεν βρήκαν χρόνο και κονδύλια για τρεις ιατρούς για το μοναδικό ακτινοθεραπευτικο παίδων!

Με την ίδια μεθόδευση ο αναλγητος Λοβέρδος είχε κλείσει και την μοναδική Παιδοκαρδιοχειρουργικη στην Ελλάδα

Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκεται η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα μας ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η αιτία είναι η «απογύμνωση» του ΕΣΥ από ανθρώπινο δυναμικό και το πάγωμα διαρκείας των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από μη μόνιμους γιατρούς: έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η σύμβαση δε ενός εξ αυτών λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, την οποία πρέπει να αναλάβει μόνιμος γιατρός ΕΣΥ του τμήματος.

Κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες. Αυτήν τη στιγμή, στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά.

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτηση της γιατρού, η οποία συνεχίζει να κατέχει την άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» η πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, κ. Μαριόγκα Φραγκάκη, η παραίτηση της επιμελήτριας που εργαζόταν στο τμήμα δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή. Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά την πρόσληψη μόνιμου γιατρού που αναμένεται αυτές τις ημέρες, ο οποίος, ωστόσο, όπως παραδέχεται η κ. Φραγκάκη, δεν έχει την απαιτούμενη εξειδίκευση στην ακτινοθεραπεία παίδων. Πάντως, η κ. Φραγκάκη τονίζει ότι η πρόσληψη του γιατρού είναι υπό δημοσίευση, ενώ αμέσως μόλις μείνει κενή η θέση τής υπό παραίτηση επιμελήτριας γιατρού, θα προκηρυχθεί, με στόχο να τη λάβει, ειδικός γιατρός με εξειδίκευση στη θεραπεία παιδιών.

Αυτό είναι το τελευταίο χρονικά επεισόδιο στη «δύσκολη» ιστορία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Αγλαΐα Κυριακού. Οπως αναφέρει η κ. Τρυφωνίδη, ο χώρος για τη στέγαση ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου για παιδιά ολοκληρώθηκε το 2000, ωστόσο δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη για τον εξοπλισμό. Το 2005, με πιέσεις της Φλόγας, εντάχθηκε η προμήθεια του εξοπλισμού στο 3ο Ευρωπαϊκό Πακέτο Στήριξης.

Από το 2005 έως το 2008 προκηρύσσονταν και ξαναπροκηρύσσονταν διαγωνισμοί, οι οποίοι «κολλούσαν» στις προσφυγές-ενστάσεις των εταιρειών. Τέλη Δεκεμβρίου 2008 ανακοινώθηκε η απόφαση του ΟΠΑΠ να χρηματοδοτήσει την προμήθεια του εξοπλισμού. Τον Δεκέμβριο του 2009 παραδόθηκε ο εξοπλισμός, ανακαινίσθηκε ο χώρος και τον Ιανουάριο του 2011 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κέντρου, με το ελάχιστο δυνατόν προσωπικό.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More