Βρέθηκε τριχωτός ρινόκερος 10.000 ετών!

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε και μάλιστα καλοδιατηρημένος ένας παγωμένος για χιλιάδες χρόνια τριχωτός ρινόκερος βρεφικής ηλικίας.

proistorikos-rinokeros-1

Η ανακάλυψη έγινε από κυνηγούς στην περιοχή Sakha της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών το μωρό που έλαβε την ονομασία Sasha είχε ηλικία 18 μηνών όταν έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χιλιάδες έτη.

proistorikos-rinokeros-2

Η εξαιρετική κατάσταση του πτώματος επιτρέπει στους επιστήμονες να εξάγουν γενετικό υλικό. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να εξάγουν DNA από το τρίχωμα, τα αυτιά, το ένα μάτι, τα ρουθούνια και το στόμα του μικρού ρινόκερου.

proistorikos-rinokeros-3

Η ανακάλυψη είναι άκρως σημαντική αφού μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τα άψυχα παγωμένα σώματα μόλις πέντε ενήλικων τριχωτών ρινόκερων σε όλο τον κόσμο.

proistorikos-rinokeros-4

Όπως συνέβη και με τα μαμούθ έτσι και οι τριχωτοί ρινόκεροι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

proistorikos-rinokeros-5

Το κυνήγι από τον άνθρωπο, η αδυναμία προσαρμογής σε κλιματικές αλλαγές και η κάποια επιδημία είναι κάποιες από τις πιθανές αιτίες της εξαφάνισης των τριχωτών ρινόκερων.

proistorikos-rinokeros-6

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More