Ακόμη ένα game show το Boom φαίνεται να έχουν βάλει στο «μάτι» οι υπεύθυνοι των καναλιών, που έχουν ξεκινήσει σαφάρι αναζήτησης καινούριων και πρωτότυπων projects. Αραγε, ποιός θα προλάβει να τοποθετήσει πρώτος τη… βόμβα
Boom ονομάζεται το νέο game show που ετοιμάζεται να έρθει στην ελληνική τηλεόραση, μετά την επιτυχία που γνωρίζει στη διεθνή αγορά. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον δύο μεγάλα κανάλια: To MEGA και ο ΑΝΤ1. Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα μετάδοσης και να το εντάξουν στο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, προλαβαίνοντας να τοποθετήσουν πρώτοι τη… βόμβα και όχι κάποιο από τα άλλα κανάλια.
To concept
To Boom μπορεί να το παρομοιάσει κανείς και σαν μια μικρού μήκους ταινία, αφού περιέχει αγωνία, συγκίνηση και έντονη δράση. Όπως ακριβώς ένα video game. Σύμφωνα με τη «βίβλο» του παιχνιδιού, μια ομάδα που αποτελείται από τρεις παίκτες καλείται να απαντήσει σε έξι ερωτήσεις. Αυτές οι ερωτήσεις όμως έχουν πολλές σωστές απαντήσεις, αλλά και μία λανθασμένη. Ένας παίχτης από την ομάδα θα επιλέγει να κόψει τα καλώδια σε μια βόμβα που αντιστοιχούν στις σωστές απαντήσεις. Αυτό που πρέπει να προσέξουν, όμως, είναι το χρονικό περιθώριο r έχουν για κάθε ερώτηση. Με το που μετρά τρία δευτερόλεπτα, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την «έκρηξη» της βόμβας. Αφού, πουν όλα τα καλώδια, η βόμβα θα εκραγεί η τράπεζα της εκάστοτε ομάδας θα γεμίσει χρήματα. Εάν, όμως, κοπεί λάθος καλώδια τελειώσει ο χρόνος, τότε ο παίκτης θα πρέπει να ψεκαστεί. Φυσικά, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικά γυαλιά.
Επιπλέον, η ομάδα που θα καταφέρει να βγει αλώβητη από αυτή τη διαδικασία έχει ακόμα μία ευκαιρία: Να διαγωνιστεί στη… μεγαλύτερη βόμβα, γνωστή και ως Mega Money Βοmb question, κερδίζοντας το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο.
https://www.youtube.com/watch?v=VRA-GZvyBy4
Το συγκεκριμένο game εhow προβάλλεται ήδη στην Ισπανία, το Καζακστάν, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και την Αργεντινή, ενώ τα δικαιώματά του έχουν εξασφαλιστεί και από το Canal de las Estrellas τού Μεξικού που θα το βγάλει στον «αέρα» το 2016 και από το ρωσικό STS.