Το Προξενιό Της Ιουλίας – Το κόσμημα ξυπνά εφιαλτικές μνήμες στη Χάδω

Το Προξενιό Της Ιουλίας – H εξομολόγηση του Χρήστου στο μοναστήρι αναστατώνει τον Επιφάνειο, καθώς ο νεαρός ανασύρει μνήμες από τα παιδικά χρόνια του και τον τρόπο που πέθανε η μητέρα του Ευγενία, τρώγοντας δηλη τηριώδη μανιτάρια. Οι ενοχές τον πνίγουν για το χαμό της μάνας του, αλλά ο Επιφάνειος μαθαίνει σοκαριστικά στοιχεία για το θάνατό της, που τον αφορούν άμεσα.

Το Προξενιό Της Ιουλίας – Το κόσμημα ξυπνά εφιαλτικές μνήμες στη Χάδω

Ο Γιωργίκης συζητά με τον Στασινόπουλο τις ανησυχίες του για την κατάσταση του Χρήστου, καθώς τους βολεύει όλους να κλειστεί σε ψυχια τρείο. Άλλωστε, ο Χρήστος νομίζει ότι το προξενιό είναι για τον ίδιο. Ο Γιωργίκης, όπως και η Χάδω, τρέμουν την αντίδρασή του, όταν θα μάθει πως την Ιουλία την παντρεύεται ο πατέρας του. Πάνω στην κουβέντα, ο Στασινόπουλος μοιράζεται μαζί του ένα μυστικό από το παρελθόν που αφορά και τους δύο.

Η Αλεξάνδρα, στενοχωρημένη από την άσχημη τροπή της υπόθεσης του πατέρα της, έχει αμφιβολίες για την απόφασή της να φύγει από τον Τύρναβο, παρά τα όνειρα του Απόστολου για την κοινή ζωή τους στην Αθήνα. Η Ιουλία, αποφασισμένη να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον αδελφό της, κόβει κάθε δεσμό με τον αγαπημένο της. Ο Γρηγόρης εναντιώνεται σε αυτή την απόφαση, γεγονός που εξαγριώνει τον Ρήγα και τους φέρνει ξανά αντιμέτωπους.

Κι ενώ η Κερασίνα επισκέπτεται το αρχοντικό Προβιού για να μιλή σει στον Γιωργίκη, ο Στασινόπου λος ενημερώνει τον Ζαφείρη γιατου Γρηγόρη και της Φιλιώς. Ο Γρηγόρης και η Κυριακούλα περνούν δύσκολες στιγμές μετά τη φυλάκιση του Στράτου, την ώρα που άλλος ένας νεκρός κάτω από τη γέφυρα του Τυρνάβου θα αναστατώσει για άλλη μια φορά την τοπική κοινωνία. Ο Στασινόπουλος υποψιάζεται πως μπορεί να μην είναι ατύχημα ή αυτοκτονία, όπως αρχικά φαίνεται, καθώς νεκρός είναι ο Φώτης, ο μάρτυρας που του αποκάλυψε πως κάποιος πήρε κι έκρυψε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Στράτος τον Νικόλαο Ραζίνη.

Η Κατερίνη συμβουλεύει τη Φιλιώ να προσεγγίσει την Κυριακούλα για να κατακτήσει τον Γρη γόρη, τα περιθώρια όμως που της αφήνονται για να το κάνει, δεν είναι πολλά. Την ίδια ώρα, η οικογένεια Σκούταρη βρίσκεται σε αναβρασμό για τις ετοιμασίες του προξενιού. Η Φιλιώ, απαρηγόρητη, επιτίθεται στον πατέρα της, τον Στασινό πουλο, που προσπαθεί να της εξηγήσει γιατί εναντιώνεται στην προοπτική ενός γάμου με το γιο του Ραζίνη.

Και ενώ η έρευνα για το θάνατο του Φώτη δεν αποδίδει καρπούς, ο Γιωργίκης ζητά από τον Στασινόπουλο να τον συνοδεύσει στην επίσκεψη στο σπίτι της Στάσας, όπου η Χάδω αποφασίζει τελικά να παρευρεθεί, αν και παραμέν νει αντίθετη στο προξενιό. Στο αρχοντικό, η Στεφανία ανησυχεί για την αντίδραση του Χρήστου, όταν θα μάθει την αλήθεια για το προξενιό, την ώρα που εκείνος συνεχίζει τις συζητήσεις του με τον Επιφάνειο, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του.

Με τη Στάσα γεμάτη χαρά για τους αρραβώνες της κόρης της ανησυχεί όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο τραπέζι στο σπίτι της. που θα επισημο ποιήσει το μεγάλο γεγονός. Η κόρη της παντρεύεται τον μεγαλοκτημα τία Γιωργίκη Προβιό και θα λυθούν όλα τα προ- βλήματά της. Το κόσμημα που φοράει η Ιουλία, όμως, το οποίο της έχει στείλει δώρο ο Γιωργί κης, αναστατώνει την αδελφή του Χάδω, καθώς ανήκε στην πρώτη γυναίκα του, τη νεκρή Ευγενία, που έχει φροντίσει η ίδια να βγει από τη μέση…

Για την αρχική σελίδα « Το προξενιό της Ιουλίας » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More