Το πρώτο επιβατικό τζετ προσγειώθηκε στην Ανταρκτική – Εσύ θα πήγαινες;

Μπορεί σαν προορισμός να μην είναι τόσο θελκτικός όσο άλλοι, ωστόσο, αν πραγματοποιούσες αυτό το ταξίδι δεν θα το ξεχνούσες στην υπόλοιπή σου ζωή. Η πρώτη εμπορική πτήση επιβατικού αεροπλάνου είναι γεγονός με το Boeing 757 της Loftleidir Icelandic να πραγματοποιεί το δρομολόγιο και να προσγειώνεται ομαλά στον παγωμένο αεροδιάδρομο.

ar1

Αυτή η πρωτοποριακή κίνηση ανοίγει τον δρόμο ή καλύτερα… σπάει τον πάγο για να ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλες πτήσεις στο νοτιότερο άκρο του κόσμου, καθώς μέχρι σήμερα οι επισκέπτες φτάνουν εκεί μόνο με πλοία.

ar2

Τα αεροπλάνα είναι εμπορικά που έχουν μετατραπεί σε επιβατικά για να γίνεται με άνεση η πτήση όσων θέλουν να πάνε εκεί. Εκτός του τουριστικού ενδιαφέροντος ανοίγει κι ένας δίαυλος με τον οποίο θα μπορεί να εκκενώνεται η περιοχή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

ar3

Το κανονικό πρόγραμμα πτήσεων θα ξεκινήσει στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια γι αυτό όσοι θέλετε, κλείστε άμεσα ταξίδι για να προλάβετε την κατάσταση πριν αρχίσουν να λιώνουν οι πάγοι…

ar4

Προς το παρόν υπάρχει μια εβδομαδιαία πτήση από την Χιλή και το πακέτο διαμονής, που είναι μια βδομάδα και περιέχει πολλά μα πολλά να δεις και να κάνεις, ανέρχεται στα 20,000 – 24,000 δολάρια.

ar5

Αν θες να το κάνεις πιο φθηνά, υπάρχουν και οι κρουαζιέρες που ξεκινούν από τα 6,000 δολάρια και η εκδρομή ξεκινάει από την Αργεντινή για 11 μέρες.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More