Το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο! Γιατί φοράμε τη βέρα στον παράμεσο;

Ποιό είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο; Κι όμως, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται σε ποιο δάχτυλο φοράμε τη βέρα!

Η βέρα φοριέται στον παράμεσο του αριστερού χεριού (τέταρτο δάχτυλο) κατά την δυτικοευρωπαϊκή συνήθεια, διότι ο μύθος λέει ότι η vena amoris (δηλαδή “η φλέβα της αγάπης”), πηγάζει από την καρδιά και καταλήγει σ’ αυτό το δάχτυλο.

Οι ανατολικοευρωπαίοι, όμως, και οι χριστιανοί ορθόδοξοι, προτιμούν την τοποθέτηση στο δεξί χέρι για να δηλώσουν τη γαμήλια δέσμευση (ενώ στον αρραβώνα, η βέρα μπαίνει στο αριστερό) διότι ταυτίζουν τη δεξιά πλευρά, το δεξί, με το “καλόν καγαθό”, με το σωστό, το ευάρεστο στο Θεό.

Υπάρχει όμως και μία άλλη εξήγηση, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, και αφορά την κοινή ζωή. Ακουμπήστε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας κατ’ αντιστοιχία, και διπλώστε τα μεσαία δάχτυλα. Ο αντίχειρας υποδηλώνει τους γονείς, ο δείκτης τα αδέρφια, ο παράμεσος τον/ την σύζυγο και το μικρό δάχτυλο τα παιδιά.

Όλοι μπορούν να ακολουθήσουν -και θα ακολουθήσουν- τη δική τους ζωή, εκτός από το ζευγάρι…

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More