Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Το κόλπο για να μην μυρίζει η καμπίνα του αυτοκινήτου!

Η άνοδος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι επαναφέρει την ανάγκη για την χρήση του air condition στο αυτοκίνητο.

Αλλά, όλοι ξέρουν ότι μετά από μακρά περίοδο αχρηστίας, το air condition μυρίζει άσχημα όταν το επαναλειτουργούμε.

Επίσης, με τα παράθυρα κλειστά, η καμπίνα του αυτοκινήτου δεν αερίζεται επαρκώς και έτσι αυξάνονται γενικότερα οι δυσάρεστες οσμές που “ποτίζουν” την ταπετσαρία και τα καθίσματα.

Υπάρχουν, όμως, δύο πολύ απλά “κόλπα” για να ξεφορτωθείτε αυτές τις οσμές:

1. Ανοίξτε το καπό του αυτοκινήτου, εντοπίστε την εισαγωγή αέρα (συνήθως είναι κοντά στο παρμπρίζ) και, με τον ανεμιστήρα στο αυτοκίνητο εν λειτουργία, ψεκάστε με ένα απλό αποσμητικό αέρα, από εκείνα που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Ο καπνός και άλλα σωματίδια που παραμένουν για καιρό μέσα στους σωλήνες, προκαλούν έντονη δυσοσμία.

2. Προμηθευτείτε λίγο ενεργό κάρβουνο, όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται για πολλά φίλτρα καθαρισμού. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα, όπως σε pet shop με ενυδρεία, αφού το ενεργό κάρβουνο υπάρχει μέσα στα φίλτρα του νερού. Βάλτε μια γεμάτη χούφτα από κάρβουνο μέσα σε ένα διαμπερές σακουλάκι, ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι που έχετε ανοίξει μερικές τρύπες, και αφήστε το μέσα στην καμπίνα των επιβατών του αυτοκινήτου. Μετά από μερικές ημέρες, θα προσέξετε ότι οι οσμές έχουν μειωθεί. Το ενεργό κάρβουνο έχει την ιδιότητα να απορροφά τις οσμές από τον περιβάλλοντα χώρο.

You might also like