Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα: Όσα θα δείτε στη νέα σειρά του Μανουσάκη

Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα: Αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της φετινής σεζόν που αναμένεται να αγαπηθεί πολύ από τους τηλεθεατές και να φέρει στον Open υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αναφέρομαι φυσικά στη νέα δραματική σειρά εποχής “Το Κόκκινο Ποτάμι” σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, που με επίσημη ανακοίνωση του καναλιού κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 21:00 και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.

Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα: Όσα θα δείτε στη νέα σειρά του Μανουσάκη

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μέσα από μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που μάλιστα ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Το καστ της σειράς αποτελείται από πολλούς καταξιωμένους ηθοποιούς.

Γυρίσματα στην Ρωσία

Το Κόκκινο Ποτάμι ξεκινά να κυλά, ξετυλίγοντας μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όσα μέχρι τότε έμοιαζαν δεδομένα…

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου. Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη…

Λίγα λόγια για το προφίλ των ηρώων:

Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση): μεγαλωμένη σε μία πλούσια οικογένεια, ο χαρακτήρας της αντιπροσωπεύει την χαρούμενη ζωτικότητα. Όνειρο της να βιώσει την ζωή πλήρως και με τόλμη. Απίστευτα γοητευτική ύπαρξη, άκρως πρωτοποριακή και αντισυμβατική για τα στερεότυπα των γυναικών εκείνης της εποχής. Στόχος της να σπουδάσει και να χειραφετηθεί στο εξωτερικό. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να πούμε πως ο « χαρακτήρας» της Ιφιγένειας λειτουργεί και σαν πνευματική ανάκαμψη μέσα στην κατάθλιψη των ιστορικών γεγονότων. Οι ιστορικές συγκυρίες και ο εμποδισμένος έρωτας θα την οδηγήσουν σε μία πρώιμη πνευματική ωρίμανση. Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα

Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης): γόνος εύπορης οικογένειας, αγνός, ιδεαλιστής. Εχει απίστευτο ταλέντο στις επιχειρήσεις και στην επίλυση κρίσεων, απίστευτος διπλωμάτης και εξαιρετικά οξυδερκής. Θέλει να ανοίξει τα φτερά του, να σπουδάσει στο εξωτερικό και να γνωρίσει τον κόσμο…έναν νέο κόσμο που σταδιακά θα σταθεί τροχοπέδη στον αγνό χαρακτήρα του. Αρωγός στις επιδιώξεις του θα σταθεί ο μυστηριώδης και τυχοδιώκτης επιχειρηματίας, Ζαχάρωφ. Η τρικυμιώδης ζωή, ο μεγάλος του έρωτας με την Ιφιγένεια και οι ιστορικές εξελίξεις θα οδηγήσουν τον Μίλτο σε ένα πνευματικό ξεκαθάρισμα και μία εσωτερική αυτογνωσία.

Ζαχάρωφ (Σωτήρης Χατζάκης): μυστηριώδης, αινιγματική και πολυσύνθετη ιστορική φυσιογνωμία. Καιροσκόπος, κυνικός, τυχοδιώκτης. Θέλει και μπορεί, να κινεί τα νήματα στην πολιτική σκηνή και στις τύχες των λαών. Απόλυτη επιδίωξη του το κέρδος και η εξουσία με μία ταυτόχρονα αμφιλεγόμενη πατριωτική αντιμετώπιση των ιστορικών γεγονότων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο απόλυτος μέντορας στην επαγγελματική πορεία του Μίλτου. Στην εξέλιξη της ιστορίας μας θα επηρεάσει απόλυτα -έμμεσα και άμεσα- τις ζωές των ηρώων μας…και όχι μόνο!

Μιχάλης Νικολαΐδης (Κωνσταντίνος Καζάκος): κοσμοπολίτης με απόλυτα ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατρός στο επάγγελμα με μεγάλη κουλτούρα και παιδεία. Το κύρος του και η επικοινωνιακή του δεξιότητα τον οδηγούν μέχρι το παλάτι του Σουλτάνου. Ανοιχτό πνεύμα- η Ιφιγένεια του μοιάζει αρκετά- απογοητεύεται από τις εξελίξεις της εποχής του και προσγειώνεται βίαια στην πραγματικότητα. Η συρρίκνωση του πολιτικού γίγνεσθαι θα τον περιορίσει σαν προσωπικότητα σημαντικά και θα του θέσει ηθικά διλήμματα.

Σοφία Νικολαΐδη (Τάνια Τρύπη) : αρχόντισσα, δυναμική, αριστοκρατική που ζει στο περιβάλλον μιας κοσμοπολίτικης Κωνσταντινούπολης. Αφοσιωμένη στην οικογένεια της μεγαλώνει δύο κόρες σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα της εποχής και είναι απόλυτα υποστηρικτική στον σύζυγό της. Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα

Γιώργος Παυλίδης (Τάκης Βαμβακίδης): έμπορος με δαιμόνιο επιχειρηματικό πνεύμα. Αντιπροσωπεύει τον γηγενή Έλληνα του Πόντου που οι φιλοδοξίες του και τα όνειρα του ξεπερνούν τα σύνορα του τόπου του. Είναι προύχοντας της Αμισού και βαθιά πολιτικοποιημένο ον. Η ενασχόληση του με την πολιτική και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα το προσγειώσουν απότομα και θα τον απογοητεύσουν πολύ.

Ευγενία Παυλίδη (Τατιάνα Παπαμόσχου): είναι η αρχοντογυναίκα της επαρχίας που δεν διστάζει να δουλέψει και η ίδια στην γη. Στακάτη, σκληρή με ελεύθερο και πρακτικό πνεύμα, αφήνει πολλά περιθώρια δράσης στον σύζυγό της σεγκοντάροντάς τον από απόσταση. Η Ευγενία Παυλίδη δεν φοβάται να πάρει και την θέση του άντρα όταν αυτός είναι απών.

Θέμης Παυλίδης (Αργύρης Πανταζάρας): βετεράνος του πολέμου που έχει σφυρηλατηθεί στην φωτιά του Μακεδονικού Αγώνα. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο πόλεμος είναι άγριο πράγμα για αυτό μέσα του είναι λαβωμένος. Ένας χαρακτήρας που παλεύει ξεκάθαρα ενάντια στη μοίρα του γιατί μέσα του υποβόσκει η σύγκρουση του ανθρώπου της δράσης. Γνωρίζει περισσότερο από όλους την κακή πλευρά των συγκρούσεων και δεν εμπιστεύεται κανένα…είναι καχύποπτος. Θέλει να διαχειρίζεται την αλήθεια και δεν παραμυθιάζεται ποτέ. Το Κόκκινο Ποτάμι πρεμιέρα

Βασιλική (Χαρά Μάτα Γιαννάτου): η απόλυτη εκπροσώπηση της λεβέντισσας γυναίκας του Πόντου που διεκδικεί με νύχια και με δόντια το μέλλον. Δυναμική, ριψοκίνδυνη, δεν θα διστάσει σε τίποτα και πουθενά. Απόλυτα αφοσιωμένη στον Θέμη, θα του σταθεί μέχρι το τέλος. Το νόημα της πραγματικής ζωής αντιπροσωπεύεται από τον χαρακτήρα της Βασιλικής.

Κερέμ (Θοδωρής Φραντζέσκος): ο καλύτερος φίλος του Μίλτου και Τούρκος. Είναι καλλιεργημένος με ανοιχτό μυαλό και διέπεται από βαθιές ηθικές αξίες. Παρά τους περιορισμούς που του επιβάλει η στρατιωτική στολή-αξιωματικός των Νεότουρκων- κοιτάει με το βλέμμα στο μέλλον και δεν διακρίνει τους ανθρώπους φυλετικά ή θρησκευτικά. Ποντάρει στην σύνθεση και όχι στην αποδόμηση.

loading...
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More