Το Κόκκινο Ποτάμι Επεισόδιο 17: Οι Έλληνες ξεριζώνονται από τους Τούρκους

Το Κόκκινο Ποτάμι Επεισόδιο 17: Μετά την εντολή να φύγουν, έστω προσωρινά από τα σπίτια τους, οι Έλληνες που κατοικούν στην Αμισό εγκαταλείπουν τον τόπο όπου ζούσαν.Έτσι, ξεριζώνονται από την πατρίδα τους, αφήνοντας πίσω μία ολόκληρη ζωή και αναμνήσεις. Στον δρόμο προς την ξενιτιά, Τούρκοι επιτίθενται στο κινούμενο καραβάνι και η σύγκρουση μεταξύ τους είναι σκληρή και αιματηρή.

Το Κόκκινο Ποτάμι Επεισόδιο 17: Οι Έλληνες ξεριζώνονται από τους Τούρκους

Πολλοί σκοτώνονται, άλλοι τραυματίζονται ενώ παράλληλα Τούρκοι λεηλατούν τα ελάχιστα υπάρχοντα που κουβαλούν μαζί τους οι Έλληνες. Αρκετά κοντά, μέσα σε μια άμαξα, βρίσκεται η Ιφιγένεια και ο Αλή, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες της επίθεσης. Εκτός, όμως, από την άγρια συμπλοκή, ο Αλή και η Ιφιγένεια παρακολουθούν σοκαρισμένοι και την εν ψυχρώ δολοφονία μιας μητέρας και του παιδιού της.

https://www.instagram.com/p/B7jb30TFbv4/?utm_source=ig_web_copy_link

Λίγο αργότερα, η Ιφιγένεια εντοπίζει ανάμεσα σε άλλους τη Βασιλική και την Ευγενία και με κίνδυνο της ζωής της σηκώνει τα χέρια της για να τη δουν. Οι δύο γυναίκες, που έχουν απομείνει μόνες, έχοντας μαζί τους και το μωρό του Θέμη και της Βασιλικής, δεν την αναγνωρίζουν όμως. Η Ιφιγένεια παρακολουθεί σοκαρισμένη όσα συμβαίνουν και συνεχίζει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο την Ευγενία και τη Βασιλική.

Ο Αλή πιστεύοντας πως κινδυνεύουν και οι ίδιοι, τής ζητάει να απομακρυνθούν, λέγοντάς της πως ίσως να μην τις δει ποτέ ξανά. Παράλληλα, πίσω στη Σαμψούντα, Τούρκοι πρόσφυγες εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους στα σπίτια των Ελλήνων κατοίκων. Ο ξεριζωμός παίρνει με αυτόν τον τρόπο σάρκα και οστά, αφού οι Έλληνες του Πόντου δεν θα επιστρέφουν ποτέ πίσω. Η ανταλλαγή των πληθυσμών πραγματοποιείται τάχιστα, με τον πιο σκληρό τρόπο. Την ίδια στιγμή, στην Κωνσταντινούπολη, ο Κερέμ επισκέπτεται κρυφά τον Μίλτο, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι της Ιφιγένειας. Το Κόκκινο Ποτάμι Επεισόδιο 17

Εκεί, τον ενημερώνει πως μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τη Θράκη πήραν τα σπίτια στην Αμισό, και πως ο αδελφός του, ο θέμης, δραπέτευσε και είναι στο βουνό. Ο Μίλτος, που αγωνιά για την τύχη της οικογένειάς του, δεν δέχεται να μείνει αμέτοχος, παρά τις συμβουλές του Κερέμ. Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι φρουροί συνεχίζουν να επιτίθενται στις γυναίκες στην ανθρώπινη πομπή, επιχειρώντας να τις βιάσουν! Ανάμεσά τους εξακολουθούν να βρίσκονται η Ευγενία με τη Βασιλική.

Οι δύο γυναίκες δέχονται άνανδρη επίθεση και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον θάνατο αλλά και τον εξευτελισμό.Όσες από εκείνες, άλλωστε, αντιστέκονται στις αρρωστημένες ορέξεις των Τούρκων, εκτελούνται εν ψυχρώ. Λίγο αργότερα, στην Αμισό, ο Θεόκλητος επισκέπτεται την εκκλησία, που έχει ερημώσει. Εκεί όμως εντοπίζει τον Μίλτο ο οποίος έχει βρει καταφύγιο.

https://www.instagram.com/p/B7opzLTlfyk/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο μητροπολίτης τον ενημερώνει για όσα έχουν συμβεί και ο νεαρός σοκαρισμένος από τα νέα, ξεκινά να αναζητά τον αδελφό του και τελικά τον εντοπίζει στο βουνό μαζί με τον Παναγιώτη.

Για την αρχική σελίδα « Το Κόκκινο Ποτάμι » πατήστε ΕΔΩ

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More