Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20 Διαβάστε τι θα γίνει στα νέα επεισόδια (περιλήψεις σειράς) της σειράς Το Κόκκινο Ποτάμι στις 05/01/20 του Open …

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Στην Αμισό, τα πράγματα περνούν σε μία άλλη, ακόμα πιο σκληρή και αιματηρή φάση.

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Ήδη, οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει από κάθε ηθικό φραγμό και επιτίθενται στους Ελληνες με κάθε ευκαιρία.

Τις μαζικές συλλήψεις των χριστιανών διαδέχονται τα βασανιστήρια αλλά και οι απαγχονισμοί. Από τις συλλήψεις αυτές δεν γλιτώνει ούτε ο Θέμης, ο οποίος οδηγείται στη φυλακή.

Η εντολή που δίνεται και για εκείνον είναι θάνατος. Για τους Τούρκους, οι επαναστατικές τάσεις και ενέργειες του γενναίου Πόντιου αποτελούν κίνδυνο και εφόσον αποτελεί «ξένο σώμα» στη χώρα τους, καλό είναι να τον βγάλουν από τη μέση, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Στο άκουσμα της είδησης της φυλάκισης του θέμη, όλοι παγώνουν, ενώ ο Θεόκλητος καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να βοηθήσει, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της θείας Κοινωνίας στη φυλακή, ο μητροπολίτης καταφέρνει και δίνει κρυφά έναν μπαλτά στον Θέμη, προτρέποντάς τον να δραπετεύσει και να γλιτώσει τον θάνατο. Άλλωστε, πλέον έχει γίνει πατέρας και η θέση του είναι δίπλα στη γυναίκα του και στο νεογέννητο παιδί του.

Έτσι, ο Θέμης, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος αλλά και όσοι μπορούν ακόμα να σταθούν στα πόδια τους καταφέρνουν και δραπετεύουν με προορισμό το βουνό.

Παρά τις αντιξοότητες και τις κακουχίες, η ανάγκη του Θέμη αλλά και των υπολοίπων για ζωή είναι μεγάλη και έτσι η σωτηρία είναι μονόδρομος.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απόδρασης, ο δάσκαλος και πατέρας της Βασιλικής και του Παναγιώτη, χάνει τη ζωή του.

Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Την επόμενη μέρα, οι Τούρκοι στήνουν κρεμάλες στην πλατεία της Αμισού.

Εκεί, π Βασιλική μαζί με την Ευγενία αντικρίζουν το άψυχο σώμα του πατέρα της πρώτης. Την ίδια ώρα, άλλη μία σύλληψη πραγματοποιείται. Αυτή τη φορά, θύμα είναι π Ιφιγένεια, η οποία, παρά τις έντονες και δικαιολογημένες αντιρρήσεις του Μίλτου και του Ζαχάρωφ, επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Καρτάλ και οι Νεότουρκοι καραδοκούν και είναι έτοιμοι να κάνουν πράξη τις απειλές τους σχετικά με τη μεγάλη κόρη του γιατρού Νικολαΐδη. Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 14 – 05/01/20

Η Ιφιγένεια κινδυνεύει και οι Νε-ότουρκοι ετοιμάζονται να την οδηγήσουν στην κρεμάλα με την πρώτη ευκαιρία.

Έτσι, η νεαρή Πόντια, καταφεύγοντας στον αδελφικό της φίλο Κερέμ για βοήθεια, συλλαμβάνεται από τον Καρτάλ.

Το προηγούμενο επεισόδιο ΕΔΩ

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια της σειράς Το Κόκκινο Ποτάμι – Επεισόδιο 15, 16, 17, 18, 19, 20

Για την αρχική σελίδα « Το Κόκκινο Ποτάμι » πατήστε ΕΔΩ

You might also like