Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Το Κόκκινο Ποτάμι επεισόδια: Ο Νικολαϊδη υπηρετεί τους τούρκους

Το Κόκκινο Ποτάμι επεισόδια: Οι Τούρκοι στρατολογούν τον ανδρικό πληθυσμό και μαζί και τον Μιχάλη. Την ίδια ώρα, στο βουνό, η Βασιλική αποκαλύπτει στον θέμη πως τη βίασαν. Παράλληλα, η Σοφία, η Αρίν, η Ειρήνη και η Λουσίν εγκαταλείπουν το σπίτι τους.

Το Κόκκινο Ποτάμι επεισόδια: Ο Νικολαϊδη υπηρετεί τους τούρκους

Ο Ελληνες της Τουρκίας βρίσκονται πλέον σε απόλυτο κίνδυνο, καθώς έπειτα από παρότρυνση των Γερμανών, οι Τούρκοι κηρύσσουν επιστράτευση. Ωστόσο, πολλοί αρνούνται να πολεμήσουν και οδηγούνται στην κρεμάλα, αφού για την Τουρκία η άρνηση αυτή αποτελεί προδοσία. Στη Σαμψούντα, οι κρεμάλες βγαίνουν και πάλι στην πλατεία. Δεδομένης της κατάστασης, ο Οσμάν και ο Ονούρ βρίσκουν ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι.Έτσι, μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν όσους δεν δέχονται να πολεμήσουν για τη χώρα στην οποία κατοικούν. Παράλληλα, οι μουσουλμάνοι απολαμβάνουν το θέαμα των κρεμασμένων Ελλήνων. Οι υπόλοιποι, που παρακολουθούν τις δολοφονίες, στέκονται σαστισμένοι.

Την ίδια ώρα, ο θεόκλητος παρακαλεί μάταια τον Οσμάν να σταματήσει. Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει από τα όρια, στέλνει με τον θύμιο μήνυμα στον θέμη για να συναντηθούν στην εκκλησία. Ταυτόχρονα, του φανερώνει πως υπάρχουν διαθέσιμα όπλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντίσταση. Ο θέμης κατεβαίνει από το βουνό και συνομιλεί μαζί του. Λίγο αργότερα, επιστρέφει και μοιράζεται με τους υπόλοιπους το σχέδιο του μητροπολίτη.

Την ίδια ώρα, η Βασιλική βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ μετά τον βιασμό αλλά και τον θάνατο του παιδιού της. Μη μπορώντας να κουβαλάει άλλο μόνη αυτό το διπλό φορτίο, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Ωστόσο, ο θέμης την προλαβαίνει και τη σώζει την τελευταία στιγμή. Πίσω στην Κωνσταντινούπολη, στο σπίτι του Νικολαΐδη, κάνουν την εμφάνισή τους Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τον Μιχάλη πως πρέπει να στρατολογηθεί και να βοηθήσει με τις ιατρικές του γνώσεις τους τραυματίες του πολέμου. Η Σοφία και η Αρίν σοκάρονται μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του μοναδικού αρσενικού που τις προστάτευε μέχρι τώρα.

Η Σοφία τού προτείνει να το σκάσει αλλά εκείνος προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος εξηγώντας της πως δεν γίνεται αλλιώς.Έτσι, λίγο αργότερα, οι στρατιωτικοί παίρνουν τον Μιχάλη και οι γυναίκες μένουν πλέον μόνες. Τη λύση μπροστά στο αδιέξοδο δίνει η Σοφία, η οποία προτείνει στην Αρίν να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη και να πάνε πίσω στο Ακ Νταγ Ματέν. Απόλυτα σύμφωνη σε αυτή την προοπτική είναι η Λουσίν, που μετά τους βιασμούς που υπέστη δεν αντέχει λεπτό εκεί. Το Κόκκινο Ποτάμι επεισόδια

Έτσι, οι δύο μητέρες εναποθέτουν στο τραπέζι όσα χρήματα αλλά και όσα κοσμήματα έχουν και μπορούν να τις βοηθήσουν στο ταξίδι τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Λίγο αργότερα, μαζί με τις κόρες τους, ξεκινούν με ένα κάρο, το οποίο οδηγεί η Αρίν.

Το μέλλον τους φαντάζει αβέβαιο αλλά η ανάγκη να σωθούν είναι τεράστια. Στη διαδρομή και ενώ το σκοτάδι έχει πέσει για τα καλά, η Σοφία και η Αρίν συζητούν πρώτη φορά για τον Μιχάλη. Μια αποκάλυψη, όμως, αλλάζει τις ζωές τους για πάντα, αφού, όπως προκύπτει, η αγάπη τους για τον γιατρό είναι μεγάλη, κάτι που είχε αντιληφθεί η Σοφία.

Για την αρχική σελίδα « Το Κόκκινο Ποτάμι » πατήστε ΕΔΩ

You might also like