Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Το Κόκκινο Ποτάμι 22/3/20: Η Ιφιγένεια αποκαλύπτεται

Το Κόκκινο Ποτάμι 22/3/20 – Οι Ρώσοι στρατιώτες μπαίνουν στην πλατεία του Ερζερούμ. Ο νέος διοικητής που φτάνει στην περιοχή επιθυμεί, όπως λέει, να προστατεύσει τους χριστιανούς. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι κάτοικοι του Ερζερούμ πιστεύουν πως η κατάσταση θα βελτιωθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η οικογένεια του Αλή, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Το Κόκκινο Ποτάμι 22/3/20: Η Ιφιγένεια αποκαλύπτεται

Όλα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο της ηρεμίας. Άλλωστε, ο Αλή με την Ιφιγένεια τα πηγαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα, η Πόντια ζητάει από εκείνον να κάνουν και χριστιανικό γάμο, όπως αρμόζει στην παράδοσή τους.

Την ίδια ώρα, πίσω στην Αμισό, οι κυνηγημένοι Ελληνες Πόντιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους.Όλοι οι εναπομείναντες Αμισιώτες βρίσκονται στην πλατεία για να τους υποδεχθούν. Η συγκίνηση είναι μεγάλη και δεν κρύβεται.

Όμως, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους Πόντιους που επιστρέφουν καθώς βρίσκουν τα σπίτια τους λεηλατημένα. Ταυτόχρονα, ο Οσμάν, όπως πάντα, καραδοκεί και βλέποντας τις οικογένειες να ενώνονται πάλι, γεμίζει μίσος. Παράλληλα, ο Μουσταφά συλλαμβάνεται από Ρώσους στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια Παυλίδη επιστρέφει με τη σειρά της στο σπίτι και στα κτήματά της. Μολονότι όλα γύρω τους είναι διαλυμένα, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να ξεκινήσουν από την αρχή. Άλλωστε, τα κτήματά τους, που έχουν περάσει στην κατοχή του κράτους, πρόκειται να επιστρέφουν και πάλι στα χέρια τους. Από την άλλη, η Σοφία και η Αρίν εξακολουθούν να ψάχνουν για τα παιδιά τους, παρόλο που είναι εξουθενωμένες και ατιμασμένες από τους Τούρκους ληστές που τις βίασαν.

Λίγο αργότερα, φτάνουν σε ένα τουρκικό χωριό. Εκεί, ένα ζευγάρι τις φροντίζει, τις περιθάλπει και τις βοηθάει να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Συνάμα, τους λέει να κατευθυνθούν προς τη Σαμψούντα γιατί όπως φαίνεται τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα για τους χριστιανούς και τους αλλοεθνείς. Την ίδια ώρα, στο Ερζερούμ, όλα ετοιμάζονται με άκρα μυστικότητα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο θρησκευτικός γάμος του Αλή και της Ιφιγένειας.

Οι γονείς του είναι πανευτυχείς αλλά σύντομα μια αποκάλυψη θα ανατρέψει τη χαρά τους. Ο Αλή, λίγο πριν από τον γάμο, αναγκάζεται να πει στους γονείς του την αλήθεια για την ταυτότητα της Ιφιγένειας και όλα όσα έχουν περάσει στα χέρια των Τούρκων αυτή και η οικογένειά της. Το Κόκκινο Ποτάμι 22/3/20

Η Αϊσέ δεν υφίσταται και το σχέδιο του Αλή φανερώνεται. Ωστόσο, για το καλό τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειας ολόκληρης, πρέπει να μείνει επτασφράγιστο μυστικό. Η αποκάλυψη αυτή τους σοκάρει, όμως η σωτηρία είναι μονόδρομος και η αγάπη τους για την Ιφιγένεια κάτι δεδομένο, που δεν αλλάζει έτσι εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Για την αρχική σελίδα « Το Κόκκινο Ποτάμι » πατήστε ΕΔΩ

You might also like