Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Ξύλο μεταξύ Κερέμ και Μίλτου

Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Οι προσπάθειες της Αϊρίν και της Ειρήνης να εντοπίσουν τη Λουσίλ στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Ξύλο μεταξύ Κερέμ και Μίλτου

Η Αρμένισσα οικονόμος της οικογένειας Νικολάίδη, που έχει βιώσει ήδη μία φορά τον I ξεριζωμό και γνωρίζει τις βίαιες πρακτικές των Τούρκων, αγωνιά για την τύχη της κόρης της. Με όση δύναμη I της έχει απομείνει, λοιπόν, παλεύει να εντοπίσει το παιδί της ζωντανό.

Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Ξύλο μεταξύ Κερέμ και Μίλτου

Παράλληλα, η Σοφία με τον γιατρό Νικολάίδη προσπαθούν να μάθουν κάποιο νέο για την Ιφιγένεια, που επίσης αγνοείται. Την ίδια ώρα, ο Καρτάλ υποψιάζεται ότι ο γιος του ο Κερέμ είναι υπεύθυνος για την απόδραση της Ιφιγένειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πατέρας και γιος να έρθουν στα χέρια μέσα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Από την άλλη, στο Παρίσι, ο Ζαχάρωφ, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην πατρίδα, I σκέφτεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα αλλά και τα σκληρά λόγια που έχει ακούσει κατά διαστήματα από τον Μίλτο τον έχουν κάνει να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις του.

Την ίδια στιγμή, στην Αμισό, η Ευγενία με τη Βασιλική αποφασίζουν να αναλάβουν εκείνες τη φροντίδα των κτημάτων, όπου σύμφωνα με το serfare.com μετά την εγκατάλειψή τους από τους εργάτες, που απειλήθηκαν από τον Οσμάν. Οι δύο γυναίκες προ-βάλλουν τον δυναμισμό τους και το πείσμα τους απέναντι σε κάθε πρακτική των Τούρκων, προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Άλλωστε, ο Θέμης και ο Παναγιώτης βρίσκονται μακριά, ο Γιώργος Παυλίδης είναι πλέον ανάπηρος και δεν μπορεί να συνεισφέρει στα κτήματα και ο πατέρας της Βασιλικής δεν ζει πια, αφού θανατώθηκε και διασύρθηκε κρεμάμενος από τους Τούρκους.

Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Ξύλο μεταξύ Κερέμ και Μίλτου

Από την άλλη, στην Κωνσταντινούπολη, ο Μίλτος αιφνιδιάζει τον Κερέμ, όταν ξαφνικά εμφανίζεται απαιτώντας να μάθει πού βρίσκεται η Ιφιγένεια. Ο Κερέμ μάταια προσπαθεί να τον πείσει πως δεν έχει ιδέα, αλλά οι δύο φίλοι πιάνονται στα χέρια. Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20

Λίγο αργότερα, κάνει την εμφάνισή του και στο σπίτι των Νικολάίδηδων, σαν ένας απρόσκλητος επισκέπτης, και τους ενημερώνει ότι η κόρη τους Ιφιγένεια «το έσκασε». Το ίδιο βράδυ, ο Ονούρ Ασλάν, με δύο ένστολους, εισβάλλει με τη βία στο σπίτι των Νικολάίδηδων, αναζητώντας την κοπέλα.

Από την άλλη, ο Θέμης, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο βουνό, αποφασίζει να εγκαταλείψει την κρυψώνα του για να συναντήσει κρυφά τους αγαπημένους του, που τόσο πολύ του έχουν λείψει. Λίγο αργότερα όπως μας λέει το σέρφαρε ο ντελάλης διατάζει την εκκένωση της Αμισού, από τους χριστιανούς κατοίκους και τους ενημερώνει οτι δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση, αλλά για προσωρινή μετακίνηση.

Το Κόκκινο Ποτάμι 19/1/20: Ξύλο μεταξύ Κερέμ και Μίλτου

Έτσι, τους συμβουλεύει να μην πάρουν μαζί τους όλα τα πράγματά τους. Την επόμενη μέρα, στην πλατεία της Αμισού, ο κόσμος είναι μαζένος, με όλα τα υπάρχοντά του, έτοιμος να αναχωρήσει.

Όμως, τα βλέμματα όλων δείχνουν τον πόνο και τη θλίψη για τις ζωές, τις στιγμές, τις χαρές και τις λύπες που βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο τους και που τώρα τα αφήνουν πίσω.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More