Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Τι κρύβει ο Σηκουάνας στο βυθό του; Αποκαλυπτικές εικόνες από το κανάλι Σεν Μαρτίν!

Τι κρύβει ο Σηκουάνας στο βυθό του; Αποκαλυπτικές εικόνες από το κανάλι Σεν Μαρτίν που δημιουργήθηκε με εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη για να ξεδιψάσει το Παρίσι.

Tα έργα αποστράγγισης και καθαρισμού στον Σηκουάνα αποκάλυψαν τι έκρυβε καλά κρυμμένα στο βυθό του. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το κανάλι Σεν Μαρτίν.

Την κοίτη του καναλιού Σεν Μαρτίν του Σηκουάνα που περνάει από το 10ο και πολύ αριστοκρατικό διαμέρισμα του Παρισιού αποστράγγισαν με σκοπό να το καθαρίσουν οι Γάλλοι. Η στάθμη του νερού έπεσε και τα όσα αποκάλυψε η λάσπη στην κοίτη είναι απίστευτα.

Η τελευταία φορά που καθαρίστηκε το συγκεκριμένο κανάλι ήταν το 2001. Τότε, πάλι με τη μέθοδο της αποστράγγισης, οι Παριζιάνοι είχαν βγάλει από μέσα περισσότερους από 40 τόνους αποβλήτων και σκουπιδιών.

Το κανάλι άρχισε να δημιουργείται το 1802 και μετά από εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και θα το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά πόσιμου νερού στο Παρίσι. Ολοκληρώθηκε έπειτα από 23 χρόνια.

Το κανάλι Σεν Μαρτίν θα παραμείνει κλειστό και αποστραγγισμένο μέχρι τον Απρίλιο και η δαπάνη του καθαρισμού θα επιβαρύνει το δήμο κατά 10.000.000 ευρώ.

Η αποστράγγιση έγινε σε 2 στάδια. Αρχικά αφαίρεσαν το νερό και το άφησαν μέχρι τους 50 πόντους. Αυτό έγινε επειδή μέσα ζουν πολλά ψάρια. Άνθρωποι με απόχες μπήκαν μέσα και δημιούργησαν ένα δίχτυ, μια αλυσίδα που σάρωσε το κανάλι.

Έβγαλαν από μέσα 5 τόνους ζωντανών ψαριών (τσιπούρες, πέστροφες και κυπρίνους) που τους μετέφεραν ζωντανούς σε άλλο κανάλι του Σηκουάνα, προκειμένου να μην πεθάνουν.

Στη δεύτερη φάση η αποστράγγιση ήταν ολική και στη συνέχεια τα ειδικά συνεργεία καθαρισμού, έπιασαν δουλειά μέσα στη λάσπη. Η κοίτη του ποταμού έκρυβε, πολλά χρυσά νομίσματα, ένα κράνος από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, λεκάνες, σωλήνες, ένα… αυτοκίνητο, ποδήλατα, μηχανάκια, καρότσια σούπερ μάρκετ και εκατοντάδες χιλιάδες φιάλες κρασιού και μπύρας.

[via]

You might also like