Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Τι έχει εντοπίσει το Curiosity στον πλανήτη Άρη;

Πολλά μυστήρια υπάρχουν στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Πολλά από αυτά δεν γίνονται γνωστά στο ευρύτερο κοινό, καθώς διενεργείται μία τεράστια συγκάλυψη. Όσα ξεφεύγουν από την λογοκρισία της NASA γίνονται αντικείμενο έρευνας από κύκλους ερευνητών που οι επίσημες υπηρεσίες τους φορούν την ταμπέλα του συνωμοσιολόγου.

Τι γίνεται, όμως, όταν κάποια ευρήματα ή/και φωτογραφίες αμφισβητούν τα λεγόμενα αυτών των αρχών;

Αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι η επιφάνεια του Άρη σε κάποιο σημείο του. Αν παρατηρήσουμε καλύτερα στο πάνω αριστερό μέρος, θα εντοπίσουμε έναν λοξό άξονα κάποιας μεταλλικής κατασκευής η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί αλλά και πουθενά αλλού. Τι μπορεί να είναι;

mars1

Η πρώτη σκέψη είναι ότι πρόκειται για ένα σκέλος από έναν πιθανό τρίποδα ο οποίος στηρίζει κάτι που δεν φαίνεται και δεν εμπεριέχεται σε αυτή την εικόνα.

Αμέσως οι ειδικοί έσπευσαν να το δικαιολογήσουν ως κάποιο μέρος του Mars Rover, το οποίο «έπιασε» κάποια από τις μπροστινές κάμερες hazcam. Θα μπορούσε πραγματικά να είναι έτσι. Όμως, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με αυτό…

Το «πόδι» πάνω στο οποίο στηρίζεται κάποια αόρατη στην εικόνα συσκευή, βρίσκεται πολύ ψηλότερα από την επιφάνεια που κινείται το Curiosity και επιπλέον, το «πόδι» καταλήγει σε ένα «πέδιλο» ή αλλιώς ένα «πέλμα στήριξης», το οποίο είναι μισοβυθισμένο στο χώμα:

mars2

Το «πέλμα» θυμίζει έντονα ένα εύρημα από αλουμίνιο ηλικίας 200.000 χρόνων, το οποίο εντοπίστηκε στην Ρουμανία..

Σύμφωνα και με το video που ακολουθεί, καθώς εξετάζει όλες τις πιθανές εκδοχές, το «πόδι» με την κατάληξη «πέλματος», δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανήκει στο Curiosity. Κατά συνέπεια ανήκει σε κάποια άλλη κατασκευή ή συσκευή, πιθανότατα ανάλογη του Rover

https://www.youtube.com/watch?v=HpbKJGyd23U

Κι αν αυτή η φωτογραφία και οι υποψίες γύρω από αυτήν δεν αποδεικνύουν τίποτα, γιατί η NASA τις καταχωνιάζει σε μέρη που μόνο έμπειροι ερευνητές μπορούν να τις εντοπίσουν;

Για να δείτε την αυθεντική εικόνα, σύμφωνα με τον Frank Van Asch που ανέβασε το video, ακολουθείτε το https://an.rsl.wustl.edu/msl/mslbrowser/default.aspx και εφόσον έχετε πρόσβαση στο MSL notebook της NASA επιλέγετε SOL 1001, το ανοίγετε και επιλέγετε SOL 1001 data products. Είναι η 11η φωτογραφία.

[via]

You might also like