Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Τάκης Βαζακόπουλος, εξελίξεις: Πώς εμπλέκονται δύο νέοι ύποπτοι και ναρκωτικά

Ποιες οι εξελίξεις για την άγρια δολοφονία του 21χρονου Τάκη Βαζακόπουλου στη Σαντορίνη;

Ο αγαπητός στο νησί Τάκης Βαζακόπουλος εξαφανίστηκε στις 7 Αυγούστου 2014 στο Μεγαλοχώρι.

Ο 25χρονος κολλητός του φίλος από τη Βουλγαρία, ο οποίος συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα ομολογώντας τη δολοφονία και περιγράφοντας με λεπτομέρειες την πράξη του.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ανασκεύασε τα όσα είχε πει δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Αίσθηση προκαλεί ότι δήλωσε στους αστυνομικούς ότι άφησε αναίσθητο τον Τάκη σε αυτοκίνητο και βγήκε για ώρες βόλτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα:

«Ο Τάκης Βαζακόπουλος ήθελε να δώσει στην Αστυνομία το άτομο που έδινε ναρκωτικά στον αδερφό του. Του είπα να χαλαρώσει και τότε εκείνος νευρίασε λέγοντας μου ‘και συ με αυτούς είσαι’. Με έσπρωξε και τον έσπρωξα και εγώ. Μου έριξε χαστούκι και γροθιά. Εγώ παραπάτησα και μετά πήγα προς το μέρος του και του έριξα και γω γροθιά στο πρόσωπο και μετά πέσαμε μαζί στο έδαφος.

Ο Τάκης Βαζακόπουλος έμεινε στο έδαφος έχοντας χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε τον έβαλα στο αυτοκίνητο. Μου είπε πως θέλει να κάτσει στο αμάξι και πως είναι καλά. Εγώ έπρεπε να φύγω για δουλειά (…) Ύστερα από ώρες ξαναπήγα στο αυτοκίνητο και ήταν ακόμα πεσμένος όπως τον είχα αφήσει. Του μιλούσα και δεν απαντούσε. Πανικοβλήθηκα. Στη συνέχεια, πήρα τη μηχανή και βγήκα έξω βόλτα σαν να μην είχε γίνει τίποτα (…) Πήγα στον … που ασχολείται με ναρκωτικά. Του ζήτησα να βοηθήσει με το πτώμα. Την επόμενη ημέρα πήγα και πέταξα την ταμπακιέρα του Τάκη στο Νεκροταφείο του Μεγαλοχωρίου, όπου πήγαινε ο Τάκης συχνά, για να πιστέψουν ότι ο Τάκης αυτοκτόνησε. Μου είχε πει ο Τάκης ότι πριν λίγες ημέρες είχε αφήσει σημείωμα που έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Αυτό πήγα να εκμεταλλευτώ».

Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στη μεταφορά του πτώματος, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί εμπλέκονται δύο ακόμα άτομα βουλγαρικής καταγωγής. Ο ένας από τους δύο περιγράφεται ως ο… σκληρός που ανέλαβε να βοηθήσει τον 25χρονο κατηγορούμενο έναντι χρημάτων.

Στη δικογραφία αναφέρεται: «Το πραγματικό άτομο που έκανε τη μεταφορά του πτώματος είναι ο βουλγαρικής καταγωγής… Ο… είδε στην εκκλησία στο λιμάνι της Θήρας τον (αναφέρεται το όνομα του κατηγορουμένου για τη δολοφονία) αγχωμένο και τον ρώτησε τι έχει συμβεί. Μετά τον καθησύχασε και του είπε ότι θα το φροντίσει ο ίδιος καθόσον είχε γνωριμίες. Τον ρώτησε που είχε αποθέσει το πτώμα του Τάκη Βαζακόπουλου ενώ ως αντάλλαγμα του ζήτησε να μαζέψει χρήματα που θα του τα ζητούσε μετέπειτα. Επίσης, του είπε να μη μιλήσει σε κανέναν γιατί έχει γνωριμίες και θα κάνει κακό σε αυτόν και την οικογένειά του».

Ο 25χρονος συλληφθείς αρχικά είχε κατηγορήσει το παραπάνω άτομο για εμπλοκή στην υπόθεση αλλά και πάλι σε μεταγενέστερη κατάθεσή του ανασκεύασε: «Τον… έμπλεξα γιατί ήμασταν σε αντίπαλα γραφεία ενώ ήξερα ότι παλιότερα είχε μπλεξίματα με την Αστυνομία και ήταν εύκολο να τον υποψιαστείτε. Ζητώ, επίσης, συγνώμη που σας είπα ψέματα ότι έχω κάψει τον Τάκη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και ότι πέταξα τα κόκαλα στη θάλασσα, σε διάφορες περιοχές και στη χωματερή. Σας είπα ψέματα και ότι παρέδωσα τον Τάκη σε έναν κύριο που τον λένε Σταύρο στην παραλία του Αγίου Γεωργίου για να του πάρουν τα όργανα με αντάλλαγμα 5.000 ευρώ. Σας κορόιδευα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Εγώ ήμουν στη δουλειά μου εκείνη τη μέρα στο Λιμάνι και δεν έφυγα από εκεί. Δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα».

Το δεύτερο άτομο με το ψευδώνυμο «τρύπας», στο οποίο εστιάζονται οι έρευνες, είναι φίλος και συμπατριώτης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Τάκη. Εργαζόταν σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και χάθηκε από προσώπου της μετά την εξαφάνιση του 21χρονου Τάκη Βαζακόπουλου. Ο εργοδότης του αναφέρει στην κατάθεσή του: «Ο Βούλγαρος με το όνομα… στις 25 Ιουλίου 2014 ήρθε να μου ζητήσει δουλειά. Δεν μιλούσε αγγλικά και έτσι αποφάσισα να τον κρατήσω για να πλένει αυτοκίνητα. Στη δουλειά ήταν τεμπέλης και θα τον χαρακτήριζα εγκληματικό στοιχείο διότι όπως μου είπε στη Βουλγαρία είχε μαχαιρώσει έναν συμπατριώτη του πάνω σε έναν καυγά. Μάλιστα καυχιόταν για την πράξη του. Δεν μου άρεσαν οι παρέες του. Ειδικά ο… (όνομα κατηγορουμένου) που δούλευε σε άλλο γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Μου έκανε εντύπωση ότι μετά την εξαφάνιση του Τάκη ο… δεν εμφανίστηκε ξανά στο γραφείο».

Τα μυστηριώδη τηλεφωνήματα

Μυστηριώδες τηλεφώνημα, στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε για το που βρίσκεται το πτώμα, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε η θεία του Τάκη Βαζακόπουλου:

«Περίπου στα τέλη του μήνα Φεβρουαρίου δέχθηκα τηλεφώνημα στο σταθερό του σπιτιού μου. Άγνωστος πήρε τηλέφωνο με απόκρυψη. Η φωνή ήταν παραμορφωμένη και μου είπε ‘έχετε ψάξει στα φρεάτια γύρω από το σπίτι της κόρης σου; Κάπου εκεί μέσα είναι ο ανιψιός σου’. Πανικοβλήθηκα. Κοντά στο σπίτι της κόρης μου στο Εμπορείο μένει ο… (κατηγορούμενος). Όντως εκεί υπάρχουν φρεάτια και μάλιστα την περίοδο της εξαφάνισης δέκα από αυτά ήταν υπό κατασκευή. Ζήτησα από τον υπεύθυνο να με βοηθήσει για να ψάξω και μου είπε μετά από μέρες ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα». Στη δική του κατάθεση ο εργολάβος που έφτιαχνε τα φρεάτια επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα: «Την περίοδο εκείνη δέχθηκα στο κινητό μου τρεις με τέσσερις κλήσεις από νούμερο που δεν μου ήταν γνωστό. Το σήκωσα και δεν μου μιλούσαν. Τρομοκρατήθηκα».

«Ρε τον σκότωσες»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάθεση γειτόνισσας του 25χρονου Βούλγαρου στο Εμπορείο Θήρας, σύμφωνα με την οποία άκουσε συνομιλίες που παραπέμπουν σε δολοφονία ανθρώπου:

«Μία ημέρα μετά την εξαφάνιση από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας άκουσα άτομα αλλοδαπής καταγωγής, υπηκόους Βουλγαρίας, να διαπληκτίζονται και συγκεκριμένα να σπάνε μπουκάλια. Στη συνέχεια, άκουσα κάποιον να λέει στα ελληνικά τη φράση «ρε τον σκότωσες». Μετά τη φράση αυτή η συζήτηση συνεχίστηκε στη βουλγαρική γλώσσα και δεν καταλάβαινα. Πριν τις φωνές και το σπάσιμο των γυαλιών είχε προηγηθεί ποδοβολητό. Κάποιος προσπαθούσε να ξεφύγει τρέχοντας. Από το προηγούμενο το βράδυ είχαν μαζευτεί άτομα που πιθανότατα γλεντούσαν στο σπίτι του… (κατηγορούμενος). Έπαιζε μουσική μέχρι τι στιγμή που έγινε τσακωμός. Έσπαγαν πράγματα (…) Όταν βγήκα έξω έκπληκτη είδα ότι δεν υπήρχαν γυαλιά κάτω. Σαν κάποιος να είχε καθαρίσει τα πάντα».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία που να δείχνουν ότι στο σημείο αυτό δολοφονήθηκε ο Βαζακόπουλος, χωρίς, όμως να μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

loading...
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More