Στο εσωτερικό των γυναικείων φυλακών του Ισραήλ! Η ζωή πίσω από τα κάγκελα …

Ο αρχισυντάκτης ενός ισραηλινού γυναικείου περιοδικού έστειλε τον φωτογράφο Tomer Ifrah στις φυλακές Neve Tirza για να καταγράψει το πορτραίτο μιας κρατούμενης που εξέτιε την ποινή της. Εκείνος όμως όταν έφτασε εκεί, αποφάσισε να καταγράψει συνολικά τον χώρο.

Οι φυλακές Neve Tirza βρίσκονται στην περιοχή Ramle, στο κεντρικό Ισραήλ, και αποτελούν το μοναδικό σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών. Όταν ο Ifrah διάβηκε το κατώφλι των φυλακών, εκεί ζούσαν περίπου 180 κρατούμενες –ένας μικρός αριθμός αν αναλογιστεί ότι ο πληθυσμός της χώρα αγγίζει περίπου τα 8 εκατομμύρια. Αν και δεν μιλάμε για υπερπληθυσμό, οι συνθήκες είναι όχι και οι καλύτερες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι έως και έξι κρατούμενες αναγκάζονται και μοιράζονται ένα κελί.

Εντούτοις, παρά τις όποιες συνθήκες, ο Ifrah συνειδητοποίησε ότι ανάμεσα στους τρόφιμους επικρατεί αμοιβαίος σεβασμός και φροντίδα ακόμα και ανάμεσα στις ίδιες και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η σειρά του τιτλοφορείται «Women’s Prison».

prisn01

prisn02

prisn03

prisn04

prisn05

prisn06

prisn07

prisn08

prisn09

prisn10

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More