Σοκαρισμένοι οι γιατροί: Αγοράκι 3 ετών έτρωγε αντικείμενα του σπιτιού του για περισσότερο από ένα χρόνο!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ινδίας, όταν είδαν σε ακτινογραφία τι έκρυβε το στομάχι ενός 3χρονου αγοριού, μιας και το παιδί παραπονιόταν για καιρό ότι η κοιλιά του πονούσε.

Στην αρχή οι γιατροί εξέτασαν το αγοράκι, από τη Mathura της Ινδίας, και κατέληξαν πως ήταν υγιές, στέλνοντάς το στο σπίτι του με παυσίπονα. Οι πόνοι όμως δεν υποχωρούσαν και έτσι ο μικρός εισήχθη στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα, όπου του έκαναν ακτινογραφία.

antikimena-stomachi-2

Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι στην κοιλιά του υπήρχαν 29 μαγνήτες, μια μπαταρία και ένα νόμισμα! Ο επικεφαλής της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Brahm Datt Pathak, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Φαίνεται ότι ο τρίχρονος έτρωγε για παραπάνω από έναν χρόνο αντικείμενα μέσα από το σπίτι του, κάτι που του έγινε συνήθεια.

Ακόμα, ο γιατρός εξήγησε ότι οι μαγνήτες είχαν ενωθεί μεταξύ τους μέσα στο στομάχι του παιδιού, δημιουργώντας μια τεράστια μπάλα, η οποία του προκαλούσε πόνο. Η περίπτωσή του ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και το έντερο του αγοριού ήταν εντελώς κατεστραμμένο, εξαιτίας του όγκου των μαγνητών που είχε στο στομάχι. Η επέμβαση που του έκαναν διήρκεσε περισσότερες από 3 ώρες και οι χειρουργοί έβγαζαν όλο και περισσότερα μέταλλα από την κοιλιά του αγοριού.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι γονείς του παιδιού είχαν ένα κουτί με διάφορα αντικείμενα, εκείνο το βρήκε και με τον καιρό το άδειαζε. Ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μωρό πήρε και έφαγε από εκεί πολλά πράγματα.

antikimena-stomachi-3

Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ο Δρ Pathak, αν τα κομμάτια ήταν πολύ μικρά, θα είχαν αποβληθεί με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό του παιδιού, όμως αυτά που έφαγε ήταν μεγάλα και η περίπτωσή του χρειάστηκε μεγάλη προσοχή. Επίσης, δήλωσε σίγουρος ότι ο μικρός πονούσε για αρκετό διάστημα και είναι λυπηρό που η κατάστασή του δεν έγινε αντιληπτή νωρίτερα. Ευτυχώς, ο 3χρονος έχει βγει από το νοσοκομείο, ενώ η οικογένειά του θα είναι πιο προσεκτική από εδώ και πέρα με τα αντικείμενα που αφήνουν στο σπίτι τους, αν μη τι άλλο!

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More