Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Σκάνδαλο ΜΜΕ: Ιδού η λίστα των δημοσιογράφων που τα «τσέπωσαν» από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δείτε τη λίστα με τους δημοσιογράφους, που πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων, των ΜΜΕ και των media shops που έλαβαν επιχορήγηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία κατέθεσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ φέρνει στη δημοσιότητα το koutipandoras.gr. Συνολικά φέρονται να δόθηκαν 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρει το NewsNow.gr, ερωτηματικά προκαλεί σε πρώτη ανάγνωση της λίστας το γεγονός ότι τα ποσά δεν έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με το μέγεθος και την ακροαματικότητα του κάθε μέσου. Για παράδειγμα ο Νίκος Χατζηνικολάου (που έχει το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της χώρας καθώς επίσης δύο εφημερίδες και ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα έλαβε 398.000 ευρώ) όπως και ο Νίκος Ευαγγελάτος που έχει το πρώτο σε επισκεψιμότητα site της χώρας (223.000 ευρώ), ενώ μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που έχουν πολύ μικρότερης επισκεψιμότητας σάιτς φέρονται να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Το ίδιο σκηνικό αφορά και στα κονδύλια που φέρονται να δόθηκαν προς τηλεοπτικούς σταθμούς. Για παράδειγμα απουσιάζει ο ALPHA, ενώ ο πολύ μικρότερης τηλεθέασης ΣΚΑΙ εμφανίζεται να λαμβάνει περισσότερα χρήματα ακόμη και από το MEGA.

Προς διευκρίνιση μένει βεβαίως και η κατανομή που έχει γίνει από τα media shop τα οποία επίσης εμφανίζονται να διαχειρίστηκαν μεγάλα ποσά. Σε ποια Μέσα Ενημέρωσης πήγαν αυτά τα κονδύλια;

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε τη λίστα αυτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας τα 21 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων.

Δείτε τα ονόματα των δημοσιογράφων στη λίστα, που παρέδωσε ο Καμμένος:

kelpno-1

kelpno-2

You might also like