Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. ΕΝΦΙΑ, νοίκια

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων;

Όχι μόνον μειώσεις, αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Yπουργείου Οικονομικών, παρά το αντίθετο πόρισμα των ειδικών επιτροπών.

Περιοχές… υψηλού κινδύνου, “υποψήφιες» για να εφαρμοστούν οι αυξήσεις, είναι κυρίως οι “λαϊκές» συνοικίες στα δυτικά προάστια της Αθήνας, καθώς εκεί ακόμα και σήμερα οι εμπορικές αξίες είναι υψηλότερες των αντικειμενικών και συγκεκριμένα οι Τιμές Ζώνης ξεκινάνε από τα από 600 ευρώ/ τ.μ., ενώ οι εμπορικές τιμές παραμένουν 5% με 10% υψηλότερες.

Με βάση τα στοιχεία της κτηματαγοράς, πρόκειται κατ’ αρχάς για περιοχές όπως το Ίλιον, τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος, το Καματερό, η Φυλή, το Περιστέρι, το Αιγάλεω.

Στην ίδια ζώνη επικινδυνότητας βρίσκονται και προάστια του Πειραιά: η Νίκαια, ο Ταύρος, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα.

Μένει να φανεί εάν το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει τις αυξήσεις στις παραπάνω περιοχές ή αλλού.

Οι ανατροπές θα συνεχιστούν με το νέο φόρο ακινήτων, που θα υπολογίζεται στο σύνολο της περιουσίας, με κλίμακα ανάλογη με αυτή του ΦΑΠ και όχι ανά τ.μ. όπως ο ΕΝΦΙΑ.

You might also like