Σασμός – Φυγαδεύουν ξανά τον Λάζαρο

Σασμός – Η απόφαση της Θοδώρας να χωρίσει με τον Γιώργο φαίνεται ότι είναι οριστική. Τα συναισθήματα της Μαρίνας δεν δέχονται τη συγχώρεση αυτή τη στιγμή. Έτσι, η Θοδώρα προετοιμάζεται να φύγει από την Κρήτη και να μετακομίσει στην Αθήνα.

Σασμός – Φυγαδεύουν ξανά τον Λάζαρο

Ταυτόχρονα, η Βασιλική, έχοντας λάβει ένα όραμα από τον Νικηφόρο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την ιδέα της εκδίκησης για τον Μαθιό. Δεν ζητά πλέον από αυτόν να σκοτώσει τον Λάζαρο, καθώς αποφασίζει να αναλάβει η ίδια και η Καλλιόπη αυτό το “καθήκον,” συνεργαζόμενες μεταξύ τους.

Παράλληλα, ο Παύλος αποκαλύπτει στον Αντώνη την τοποθεσία του κρησφυγετού όπου κρύβεται ο Λάζαρος. Ο Αντώνης προσπαθεί να τον συλλάβει προτού οι Σταματάκηδες προλάβουν να τον εκδικηθούν, αλλά αντιμετωπίζει ανασφάλεια. Ωστόσο, ανακαλύπτει ότι ο Λάζαρος έχει ήδη δραπετεύσει, χάρη στη βοήθεια του Ανδρέα και του Τηλέμαχου. Η Βασιλική, η οποία προηγουμένως είχε είδηση για τη σκληρή εκδίκηση που ετοιμάζονταν να επιβάλουν οι Σταματάκηδες, αντιμετωπίζει το εσωτερικό της σύγχυση και ανατροπές στον ψυχισμό της.

Η απόφασή της να αφήσει πίσω το μίσος και την εκδίκηση αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό ψυχικό εξελικτικό σταθμό για την ίδια και την ιστορία. Η επιλογή της να αναλάβει την εκδίκηση με τη βοήθεια της Καλλιόπης ενισχύει την αίσθηση ανεξαρτησίας και αυτοδυναμίας, αλλά παράλληλα φέρνει και τον κίνδυνο της ανταπόκρισης σε μια παράνομη ενέργεια. Η πορεία των χαρακτήρων στο κείμενο συνθέτει ένα πλούσιο και πολυδιάστατο ψυχολογικό τοπίο, που διαμορφώνει την εξέλιξη της πλοκής και την ενδιαφέρουσα δυναμική του διηγήματος.

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More