Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Ράκος ο συζυγοκτόνος Λέσι: «Δεν υπάρχει ζωή…» Έξαλλος ο Κούγιας

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του συζυγοκτόνου Κλοντ Λέσι μετά τη σύλληψη του και γιατί φέρεται εκνευρισμένος ο Αλέξης Κούγιας;

Ο 32χρονος Αλβανός που κατηγορείται πως δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο Λέσι κι εξαφανιστεί για 18 ολόκληρες ημέρες, φέρεται να είναι μετανιωμένος και σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση.

Αυτό προκύπτει από όσα είπε ο Κλοντ Λέσι στους αστυνομικούς μετά την σύλληψή του, που σήμανε και το τέλος του θρίλερ, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

«Δεν υπάρχει ζωή για μένα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Κλοντ Λέσι φέρεται να είπε προφορικά στους άνδρες της αστυνομίας (σ.σ. όχι στην γραπτή του κατάθεση) τα εξής: «Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, δεν υπάρχει ζωή για μένα. Καταδίκασα μέχρι και τα παιδιά μου».

Όλα προμελετημένα;

Αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πως κατάφερε να συντηρήσει τον ίδιο και τον 4χρονο γιο του όλες αυτές τις ημέρες. Φέρεται, λοιπόν, να είπε ότι κρυβόταν στην Ορμυλία και τρέφονταν με την προετοιμασία που είχε κάνει πριν το έγκλημα. Μία φράση η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά το κατά πόσο τα είχε σχεδιάσει όλα από πριν Ο συλληφθείς είπε ακόμη στους αστυνομικούς ότι προσπαθούσε να φύγει από την Χαλκιδική όπου κρυβόταν, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ, αφού συναντούσε συνεχώς μπλόκα της αστυνομίας.

Επίσης, φέρεται να τους είπε ότι απευθύνθηκε σε κάποιους φίλους του για να τον βοηθήσουν, όσο το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά κανένας δεν του πρόσφερε τη βοήθεια που ζητούσε.

Προκύπτει λοιπόν το εύλογο ερώτημα ποιος ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και μάλιστα φέρεται να τον συνάντησε σε περιοχή της Αττικής φορώντας κουκούλα; Το πιθανότερο σενάριο είναι πως πρόκειται για φάρσα στον Κούγια, κάτι που φυσικά ενοχλεί σφόδρα τον γνωστό ποινικολόγο. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Το χρονικό της σύλληψης

Δεκαοχτώ ημέρες αγωνίας που κύλησαν βασανιστικά αργά για τους συγγενείς του Φοίβου, που εύχονταν να βρεθεί σώος και αβλαβής. Δεκαοχτώ ημέρες μετά τη δολοφονία της μητέρας του 4χρονου παιδιού από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος στην συνέχεια εξαφανίστηκε αρπάζοντας ένα αθώο παιδί. Ο θρήνος για τον θάνατο της γυναίκας συνδυάστηκε με το θρίλερ της εξαφάνισης του Φοίβου, σε μία υπόθεση που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Ο Κλοντ Λέσι κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Πολυγύρου, μετά την σύλληψη, που έγινε σε μία αποθήκη, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

Πως έφτασαν στα ίχνη του συζυγοκτόνου οι αρχές

Ο 32χρονος πατέρας του Φοίβου, δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του και στην συνέχεια εξαφανίστηκε, υποβάλλοντας σε αυτή την φοβερή δοκιμασία τιον 4χρονο γιο του.

Μετά από 18 ημέρες οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψή του, ωστόσο το πως έφτασαν στα ίχνη του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο 32χρονος συζυγοκτόνος κρυβόταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που έγινε το στυγερό έγκλημα, δηλαδή κοντά στην Ορμυλία της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύλληψη έγινε σε αγροτική περιοχή και συγκεκριμένα κοντά σε μία αποθήκη. Όλες αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί τον έψαχναν εκεί και πίστευαν ότι δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον συζυγοκτόνο και τον μικρό Φοίβο να έχουν μεταβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το σήμα του κινητού και τα μπλόκα της αστυνομίας

Πολύ μεγάλο ρόλο στον εντοπισμό του συζυγοκτόνου έπαιξε και το σήμα του κινητού του τηλεφώνου, από το οποίο οι αστυνομικοί έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την τοποθεσία του 32χρονου. Εδώ μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο καταζητούμενος είχε κλειστό το συγκεκριμένο κινητό τις τελευταίες ημέρες, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των αρχών. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να οδηγηθούν στα ίχνη του.

Η μαρτυρία «κλειδί» ενός κατοίκου της περιοχής

Μία ακόμη καταλυτική παράμετρος για να φτάσει η αστυνομία στην σύλληψη, ήταν η μαρτυρία ενός 75χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κάτοικος ανέφερε στις αρχές πως είδε τον συζυγοκτόνο να περιφέρεται σε χωράφια της περιοχής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος καταζητούμενος τον αντελήφθη κι έσπευσε να κρυφτεί ανάμεσα σε θάμνους. Η πληροφορία αυτή έμελλε να είναι τεράστιας σημασίας για τις αστυνομικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η περιοχή ήταν αποκλεισμένη και στις έρευνες συμμετείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εμφανίζονταν πια πεπεισμένοι πως στην ευρύτερη περιοχή κρυβόταν ο 32χρονος μαζί με το τετράχρονο παιδί του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολίτες ήταν εκείνοι που τον ακινητοποίησαν!

You might also like