Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχεται ανασχηματισμός – Ποιους αλλάζει ο απογοητευμένος Τσίπρας

Ποιες οι πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό;

Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προβληματίζει ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του στους στενούς του συνεργάτες.

Οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι τρικλοποδιές από τον κυβερνητικό εταίρο, που ήδη έχουν διαφοροποιηθεί σε κυβερνητικές επιλογές κατά την ψήφιση μνημονιακών μέτρων και οι καταγγελίες Πανούση τις τελευταίες ημέρες που προκάλεσαν τσουνάμι αποκαλύψεων έχουν οδηγήσει στην εικόνα μιας κυβέρνησης που σπαράσσεται αδυνατώντας να προχωρήσει μπροστά.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιου που έγινε προχθές έκανε αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι σύντομα θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Πληροφορίες επιμένουν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται πιέσεις από ευρωπαίους που τον στήριξαν στις διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα αφού διαπιστώνουν ότι το σημερινό δύσκολα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που απαιτούνται το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, σήμερα η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΥΓΗ, στο κεντρικό της άρθρο προαναγγέλλει ανασχηματισμό. Μάλιστα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε αντικατάσταση όσων δεν έχουν ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντα τους.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής. Ζήτησε από όλους τους υπουργούς να καταθέσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα στη βάση των προγραμματικών δηλώσεών τους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η διαφθορά, η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα της Υγείας, το φορολογικό σύστημα και ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία. Στους έξι πρώτους μήνες, όπως έχει δεσμευτεί από τις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση για το έργο των υπουργών.

Το υπουργικό χαρτοφυλάκιο δεν είναι απλώς μια τιμητική θέση. Είναι, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, θέση εθνικής σημασίας, αφού από το παραγόμενο έργο του υπουργού, των συνεργατών του και όλου του προσωπικού θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Η δυνατότητά δηλαδή να βγει η πατρίδα μας σώα και δυνατή από τη μέγγενη των Μνημονίων.

Δικαιολογίες για ευθύνες των υφισταμένων προσώπων κάθε υπουργείου δεν μπορεί να γίνουν δεκτές. Οι υπουργοί είχαν όλη την ελευθερία να επιλέξουν για συνεργάτες τούς καλύτερους κατά τη γνώμη τους. Αν αστόχησαν και αν, για τους λόγους αυτούς, δεν γίνεται η δουλειά, τότε ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να βρει αυτούς που μπορούν να τα καταφέρουν.

Σε αυτή τη βάση πρέπει να τεθούν όλα τα θέματα. Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους πως το έργο τους παρακολουθείται και αξιολογείται. Επιείκειες δεν σηκώνει η σημερινή κατάσταση. Όλοι πρέπει να κρίνονται αυστηρά, διότι το κόστος των αδυναμιών ή των αστοχιών πληρώνεται από τους πολίτες. Αυτές πρέπει να είναι οι αρχές της αριστερής διακυβέρνησης και πρέπει να προστατευτούν με τον πλέον στιβαρό τρόπο. Αυτή είναι η δουλειά του πρωθυπουργού.

loading...
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More