Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Πώς γίνεται η επισκληρίδιος αναισθησία!

Επισκληρίδιος αναισθησία είναι ένα είδος περιφερειακής ή τοπικής αναισθησίας που μπλοκάρει τον πόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Δεν είναι μόνο μία από τις πιο σημαντικές μεθόδους για τον έλεγχο του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες άλλες περιοχές του σώματος. Πολλές μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις κάτω από τη μέσης μπορούν να ολοκληρωθούν με την επισκληρίδιο αναισθησία.

episkliridios1

Γενικώς, η επισκληρίδιος αναισθησία, χορηγείται σε καθιστή ή πλάγια θέση. Αφού η πλάτη στην οσφυϊκή περιοχή καθαριστεί με αντισηπτικό, γίνεται η ένεση με τοπικό αναισθητικό για να μην υπάρχει καθόλου πόνος στην περιοχή που θα γίνει η ένεση. Έπειτα μέσα από τη βελόνα της επισκληριδίου, ο/η αναισθησιολόγος περνάει έναν λεπτό καθετήρα ο οποίος εισέρχεται στον επισκληρίδιο χώρο όπου βρίσκονται τα νεύρα που μεταφέρουν τα μηνύματα του πόνου στη μήτρα και τον κόλπο.

episkliridios2

Μέσα από τον καθετήρα αυτό, γίνεται συνεχής χορήγηση αναλγητικών και τοπικών αναισθητικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια του τοκετού και εφόσον δώσει εντολή ο μαιευτήρας γυναικολόγος. Αξίζει να γνωρίζετε ότι παρόλο που η επίτοκος δεν νιώθει πόνους, οι συσπάσεις δεν είναι φραγμένες και συνεχίζουν κανονικά.

Δείτε πώς γίνεται η επισκληρίδιος αναισθησία στο βίντεο animation που ακολουθεί

You might also like