Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Πονόλαιμος: Λύσεις για άμεση ανακούφιση

Πονόλαιμος: Κάθε φορά που καταπίνετε νιώθετε ένα… γυαλόχαρτο να τρίβει τον λαιμό σας, ενώ όταν βήχετε ο πόνος γίνεται αφόρητος.

Πονόλαιμος

Τα σπιτικά γιατροσόφια προσφέρουν μια πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το μέλι, τα ζεστά ροφήματα και οι καραμέλες καταπραΰνουν τον ερεθισμό, αν θέλετε όμως να απαλλαγείτε οριστικά από τον πονόλαιμο, δείτε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις:

Γαργάρες με αλατόνερο

Το αλατόνερο καταπραΰνει τη φλεγμονή καταπολεμώντας την οξύτητα που προκαλεί τον ερεθισμό στο λαιμό. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των βακτηρίων και των ερεθιστικών ουσιών από την επιφάνεια του λαιμού.

Διαλύστε ¼ έως ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 250 ml ζεστό νερό και κάντε γαργάρες κάθε μία ή δύο ώρες. Πονόλαιμος

Πίνετε παγωμένα

Μπορεί η αίσθηση να μην είναι ευχάριστη, λειτουργεί όμως όπως η χρήση πάγου στον στραμπουλιγμένο αστράγαλο: προκαλεί μούδιασμα και μείωση της φλεγμονής στο λαιμό.

Αποφύγετε τις όξινες τροφές

Η παλινδρόμηση οξέων αποτελεί κοινή αιτία πονόλαιμου. Αποφύγετε τα αναψυκτικά, τα τηγανιτά και τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Φροντίστε επίσης να έχει μεσολαβήσει αρκετή ώρα πριν πάτε για ύπνο. Πονόλαιμος

Πάρτε αντιόξινα

Αν ο πονόλαιμος οφείλεται σε παλινδρόμηση, μπορείτε να πάρετε κάποια αντιόξινα ή άλλα φάρμακα που θα καταπολεμήσουν την αιτία του πονόλαιμου.

Τσάι με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι μια υπερτροφή με σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών, ενώ προσφέρει ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Προσθέστε λίγο κουρκουμά στο τσάι σας ή το αλατόνερο με το οποίο κάνετε γαργάρες. Πονόλαιμος

Αντιφλεγμονώδη

Η ιβουπροφαίνη έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, που οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών.

Η λήψη της βοηθά στην αντιμετώπιση του πρηξίματος και του ερεθισμού του λαιμού. Να την παίρνετε μαζί με το φαγητό, αφού ζητήσετε από τον γιατρό να σας συστήσει την κατάλληλη δοσολογία. Πονόλαιμος

Ξεκούραση

Η κούραση έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό, δυσκολεύοντάς το να θεραπεύσει τον οργανισμό. Μείνετε στο κρεβάτι και αποφύγετε στρεσογόνες καταστάσεις αν θέλετε να γίνετε καλά το συντομότερο.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν…

Αν ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες, μπορεί να έχετε μια βακτηριακή λοίμωξη, π.χ. από στρεπτόκοκκο.

Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να πάρετε κάποια αντιβίωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Πονόλαιμος

You might also like