Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Ποιο αγαπημένο μας φαγητό απαγορεύετε να το βάλουμε στο ψυγείο;

Οι απόψεις για την αποθήκευση τροφίμων ήταν πολλές φορές αντικρουόμενες. Οι περισσότεροι θα επιλέξουν τη λύση του ψυγείου για την καλύτερη συντήρησή τους.

Υπάρχει όμως ένα τρόφιμο που, σύμφωνα με το Food Standards Agency, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας. Ο λόγος για τις πατάτες που χρειάζονται βέβαια δροσερό και ξηρό μέρος για την αποθήκευσή τους μέχρι να τις καταναλώσουμε.

“Όταν αποθηκευτούν στο ψυγείο, το άμυλο στην πατάτα μετατρέπεται σε ζάχαρη. Όταν ψηθούν ή τηγανιστούν, αυτά τα σάκχαρα συνδυάζονται με το αμινοξύ ασπαραγίνη και παράγουν το χημικό ακρυλαμίδιο που θεωρείται επιβλαβές.

Πρόκειται για χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές διεργασίες, όπως στην παραγωγή χαρτιού, τις βαφές και τα πλαστικά. Ίχνη του μπορούν να βρεθούν σε συσκευασίες τροφίμων, ενώ έχουν βρεθεί και σε τρόφιμα. Η ουσία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής καθώς έχει συνδεθεί με τον καρκίνο. “Μελέτες σε ποντίκια εργαστηρίου έχουν δείξει ότι το ακρυλαμίδιο ενέχει κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου.

You might also like