Παπάς στην Βραζιλία ευλογεί τα παιδιά με… σφαλιάρες!

Οι τρόποι που μπορεί ένας κληρικός να μεταφέρει την ευλογία του Θεού στους πιστούς δεν είναι και τόσο πολλοί ώστε να απασχολούν τα social media.

Eκτός αν πρόκειται για τον παπά που βλέπουμε στο βίντεο, ο οποίος έχει βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα τα δίκτυα στον κόσμο, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα τριψήφια νούμερα σε views.

Ο αθεόφοβος κληρικός έχει βρει τον δικό του τρόπο να ευλογεί τα παιδιά. Όπως βλέπουμε τα πιτσιρίκια κάνουν ουρά για να δεχθούν την ευλογία του, η οποία συνίσταται στο τράβηγμα των μαλλιών, στο ταρακούνημα του κεφαλιού και στην τελική σφαλιάρα. Η «ρουτίνα» του ιερέα επαναλαμβάνεται χωρίς παρέκκλιση σε όλα τα πιτσιρίκια, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, τα οποία υπομένουν την περίεργη αυτή συμπεριφορά υπό τον φόβο αν όχι του Θεού τουλάχιστον των γονέων τους που παραμονεύουν.

Εξήγηση για την συμπεριφορά αυτή του κληρικού δεν μπορεί να δοθεί από όσους τον παρακολούθησαν στο βίντεο, πέραν από την κατανάλωση θείας κοινωνίας σε ικανές ποσότητες που τον κάνουν εκτός των άλλων να το διασκεδάζει με γέλια και να το απολαμβάνει. Τώρα αν όλη αυτή η τελετουργία συμβάλλει στην εμπέδωση της πίστης των παιδιών (ιδίως η σφαλιάρα) δύσκολα μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου, πολλώ δε μάλλον του εκπροσώπου του επί Γης.

https://www.youtube.com/watch?v=RktmAjCw8S8

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More