Serfare.com
Take a fresh look at your lifestyle.

Παλιές διαφημίσεις που αγαπήσαμε απ΄τα 80’s-90’s

Το σκεπτικό μιας διαφήμισης είναι να σου αποτυπωθεί στο μυαλό το προϊόν.

Αυτό επιτυγχάνετε απ’τους διαφημιστές με τα σποτάκια που έχουν επιτυχημένους ηθοποιούς, μοντέλα ή αθλητές. Επίσης πολύ βασικό ώστε μια διαφήμιση να θεωρηθεί καλή είναι να έχει μια ατάκα που θα σου μείνει. Πολλές ατάκες έγιναν σλόγκαν της κάθε εποχής και μείναν χαραγμένες στο μυαλό του καθένα.

Ας θυμηθούμε κάποιες απ’τις πιο αγαπημένες διαφημίσεις των 80’s-90’s.

Henninger Export- Μπύρα κουτί κουτί

Απ’τις πιο κλασσικές διαφημίσεις των παιδικών μας χρόνων. Μπύρα που βγαίνει και σε κουτάκι (φοβερή καινοτομία για την εποχή) και η διαφήμισης το τονίζει, παίζοντας με το βραζιλιάνικο τραγούδι Tico tico.

Beau Mec- Ξυρίζεσαι μαλακά

Διαφήμιση αφρού ξυρίσματος της δεκαετίας του 80′. Ο άντρας ξυρίζεται με τον αφρό Beau Mec και ο παπαγάλος δίπλα του τονίζει ότι με αυτόν τον αφρό,ξυρίζεσαι…μαλακά!

Supermarket Βερόπουλος- Είναι κεφάτη, γυρίζει απ’τον Βερόπουλο

Πολύ κλασσική διαφήμιση και ένα σλόγκαν, που άφησε εποχή. Κατά τ’άλλα, φαίνεται και απ’την ασπρόμαυρη εικόνα, ότι μιλάμε για μια άλλη εποχή. Τώρα λίγο δύσκολο να γυρνάς κεφάτος απ΄το Supermarket…

Lila Pause- Σοκολάτα με ονοματεπώνυμο

Τι να πρωτοσχολιάσω….Τον φοβερό Παύλο Κοντογιαννίδη ή την απίστευτη σοκολάτα Απλά απολαυστική (και η διαφήμιση και η σοκολάτα)!

Overlay- Υπάρχει το σύστημα

Σύστημα γυαλίσματος επίπλων και μια διαφήμιση με μια απ΄τις πιο αγαπημένες μου ατάκες. Ψέμματα να σας πω; Αφού υπάρχει το σύστημα…

Ultrex- Για μαλλιά χωρίς πιτυρίδα και ευκολοχτένιστα

Η Κατερίνα Λέχου, πολύ πριν γίνει διάσημη βγάζει τα προς το ζην διαφημίζοντας σαμπουάν.

Δρακουλίνια- Ο Δρακουλίνος

Όχι πείτε μου…Υπάρχει έστω ένα παιδί που δε το έκανε αυτό που δείχνει στη διαφήμιση; Να βάλει δηλαδή τα Δρακουλίνια στο στόμα και να το παίξει βαμπίρ (όπως και με τα Caprice, να υποδυθεί ότι καπνίζει πούρο);;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Misko- Ακακιεεεεεεέ τα μακαρόνια να είναι Misko

Αυτή η ιαχή είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό όποιου έχει δει την διαφήμιση.

Carnation- Την απίστευτη γεύση να πίνεις, αν θες σαν τον Carnation να γίνεις

Κλασσικός ήρωας (αντιγραφή Λούκι Λούκ όσο δε πάει όμως, μέχρι και το άλογο ίδια η Ντόλυ είναι) της δεκαετίας του 90′ με πολλές περιπέτειες (και διαφορετικές διαφημίσεις) που όμως σε όλες βγαίνει νικητής γιατί πίνει το σοκολατούχο γάλα .

Teza- Μια κατσαριδούλα η μικρή Τερέζα

Κλασσική διαφήμιση που θυμούνται όλοι με το κατσαριδοκτόνο Teza να “ξεσπιτώνει” τις κατσαρίδες του σπιτιού σας.

Μπουγελόφατσες- Πλιτς πλιτς πλιτς, οι μπουγελόφατσες

Ξέρω έχετε πέσει κάτω απ’τα γέλια με το “πλιτς πλιτς πλιτς” αλλά αυτή η διαφήμιση μου έμεινε απ’αυτές τις λέξεις(;;;). Πολύ εκνευριστικό παιχνίδι. Αυτό έχω να πω μόνο

Θεία Όλγα- Η Θεία Όλγα ξέρει

Ποιός Τσακ Νόρις και βλακείες… Θεία Όλγα!

Βλάχας Εβαπορέ- Τρέξε τρέξε μικρούλη

Δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Απλά ότι δεν πίνονταν με τη καμμία. Αηδία!

Express Service- 154 και έφτασες

Η αείμνηστη Αλίκη διαφημίζει την “πιο γρήγορη οδική βοήθεια της Ευρώπης”, Express Service, πράγμα που με κάνει να προβληματίζομαι γιατί απ’ότι θυμάμαι, ψιλομονοπώλιο την είχε την οδική βοήθεια.Τι την ήθελε την εθνική μας στάρ; Α!Συν τοις άλλοις ήταν και απ’τις πρώτες υπηρεσίες με 3ψήφιο αριθμό.

Ruffles- Τα κυματιστά chips

Τα πρώτα chips που είχαν κυματιστό σχήμα.

Persil Express- Έβαλες 3ποντο μαμά

20 και… χρόνια μετά επική

Bravo- Αυτός είναι καφές

Πολύ ωραία διαφήμιση, με ωραία πλάνα από Ελλάδα και ωραία μουσικούλα. Καταλήγει δε με την ατάκα-ορόσημο: “Bravo!Αυτός είναι καφές”

Helmepa- Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές

https://www.youtube.com/watch?v=JDCTlG6kdLM&feature=related

Δεν ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση γιατί δεν έχει σκοπό την πώληση, αλλά την ενημέρωση, όμως αυτό το σποτ με τον γλάρο είναι ίσως ότι πιο χαρακτηριστικό της παιδικής μου ηλικίας. Κάθε καλοκαίρι, έπαιζε στην τηλεόραση, θυμίζοντας μας ότι πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι όταν πάμε να κάνουμε μπάνιο, προσέχοντας τις παραλίες από σκουπίδια και πλαστικά.

Πίπες Νταϊάνα- Η πρώτη πί π α

Άφησα αυτό το επικό βίντεο τελευταίο γιατί δεν είμαι σίγουρος αν είναι πραγματική διαφήμιση ή όχι. Στο Internet που το έψαξα υπάρχει ένα μπέρδεμα. Οι μεν λένε ότι είναι παρωδία του Χάρρυ Κλύν και οι δε ότι είναι πραγματική διαφήμιση και ότι την χρησιμοποίησε ο Κλύν μετά. Όπως και να έχει, απολαύστε την.

loading...
You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: