Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Οι Ψυχοκόρες – Κι αν υπάρχει κόλαση, να την περπατήσεις όλη

Οι Ψυχοκόρες – Η κηδεία του Νάτση γίνεται χωρίς την παρουσία της συζύγου του, που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η Φρόσω, όμως, πηγαίνει κι όταν δεν την ακούει κανείς λέει πάνω από το φέρετρο του βασανιστή της: «Ο Θεός να σε συγχωρέσει. Εγώ δεν πρόκειται!

Οι Ψυχοκόρες – Κι αν υπάρχει κόλαση, να την περπατήσεις όλη

Κι αν υπάρχει κόλαση, να την περπατήσεις όλη». Όσο η Ευανθία παραμένει στο νοσοκομείο, η Φρόσω αναλαμβάνει το σπίτι και τα κτήματα της οικογένειας προς μεγάλη απογοήτευση του Οδυσσέα και του Στράτου. Κατεβαίνει, μάλιστα, και στην Τρίπολη κι επιστρέφει με νέα φορέματα. Αυτά, μαζί με κάποια παλιά της Ευανθίας που φοράει, αλλά- ζουν πολύ την εμφάνισή της, γεγονός που γίνεται αντικείμενο κουτσομπολιού. Ο συμβολαιογράφος επιστρέφει στο χωριό για να δει την Ευανθία, όμως η Φρόσω είναι αυτή που τον υποδέχεται ξανά και του ανοίγει την πόρτα.

Εκείνος διστάζει να της δώσει τα έγγραφα που κρατά, γιατί την προηγούμενη φορά η ψυχοκόρη τον είχε ξεγελάσει, όμως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Αν δεν υπογραφούν από την Ευανθία Νάτση, θα χαθεί η αποζημίωση για την απαλλοτρίωση των χωραφιών από όπου θα περάσει ο νέος δρόμος. Λίγες μέρες μετά, η Ευανθία επιστρέφει στο σπίτι τυφλή. Ο γιατρός της λέει ότι κάποια στιγμή δεν αποκλείεται ν’ αποκατασταθεί η όρασή της, αλλά χρειάζεται χρόνος και πολλή υπομονή.

Η Φρόσω τον διαβεβαιώνει όταν θα την προσέχει, όταν όμως εκείνος φεύγει, την οδηγεί στο δικό της μικρό υπνοδωμάτιο και μένει η ίδια στο μεγάλο υπνοδωμάτιο της κυράς του σπιτιού! Επίσης, της φέρεται σκληρά κι απότομα. Όταν η Ευανθία διαμαρτύρεται που δεν της δίνει ένα ποτήρι νερό, παρόλο που το έχει ζητήσει επανειλημμένως, η ψυχοκόρη της της απαντά: «Πες “σε παρακαλώ”!». Η Ευανθία επιμένει με το γνωστό υπεροπτικό της ύφος, αφού ακόμη πιστεύει πως έσωσε μια φτωχή κοπέλα: «Ένα καλό σου ζητώ να κάνεις μετά από τόσα καλά που σου κάναμε».

Η Φρόσω, έξαλλη μαζί της, της λέει: «Την ευκαιρία σου την έδωσα. Σου ζήτησα να πεις “παρακαλώ”. Ούτε “συγγνώμη” ούτε τίποτε άλλο. Κι εγώ ακόμα κρατιέμαι και δεν πήρα ένα μαχαίρι να σε τελειώσω! Και δεν σε τελειώνω γιατί δεν θέλω να γλιτώσεις τόσο εύκολα.

Για την αρχική σελίδα « Ψυχοκόρες » πατήστε ΕΔΩ

You might also like