Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Οι Ψυχοκόρες εξελίξεις – Ο Ασημάκης ξεψυχά στα χέρια της

Οι Ψυχοκόρες εξελίξεις – Η Βασιλική συγκλονίζεται όταν αντικρίζει τον πατέρα της στο κρεβάτι του πόνου και επιδιώκει να του μιλήσει. Ωστόσο, εκείνος φαίνεται να μην την αναγνωρίζει. “Εγώ είμαι, πατέρα”, δηλώνει, προσπαθώντας να τον φέρει στη μνήμη της. Παρόλες τις προσπάθειές της, ο πατέρας της παραμένει αδιάφορος.

Οι Ψυχοκόρες εξελίξεις – Ο Ασημάκης ξεψυχά στα χέρια της

«Το μορφωμένο σου. Θυμάσαι που με φώναζες έτσι; Μίλησέ μου… Τέσσερις κόρες έχεις, θυμάσαι; Τις έχω χάσει όλες, πατέρα. Μας χώρισαν. Μας έφεραν στην Αθήνα για να δουλέψουμε ως ψυχοκόρες και μας χώρισαν», θα του λέει ξανά και ξανά χωρίς εκείνος να αντιδρά. Την επόμενη μέρα, η Βασιλική επισκέπτεται ξανά τον πατέρα της, γεμάτη ελπίδες. Η Πελαγία, σύντροφός της στην εξορία, τη συμβουλεύει να παραμείνει δίπλα του, και εκείνη ακολουθεί τη συμβουλή αυτή.

Η Βασιλική προσπαθεί ανελλιπώς να είναι κοντά του, ελπίζοντας ότι θα τη θυμηθεί. Ωστόσο, η υγεία του επιδεινώνεται δραματικά. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας της, Ασημάκης Πολύζος, αφήνει την τελευταία του πνοή στα χέρια της. Πριν αποχωρήσει, όμως, της προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, αποκαλύπτοντάς της ότι την αναγνώριζε από την πρώτη στιγμή. Εξηγεί πως η απόφασή του να μην το δείχνει ήταν για να την προστατεύσει. Η Βασιλική, με τη βοήθεια της Χριστίνας, τον θάβει σε μια ήσυχη πλευρά του βουνού. Μέρα και νύχτα, επισκέπτεται τον τάφο του, μιλώντας σε αυτόν, καθώς αντλεί δύναμη και παρηγοριά από την παρουσία του εκεί.

Για την αρχική σελίδα « Ψυχοκόρες » πατήστε ΕΔΩ

You might also like