Η γνώση του διαδικτύου στα μάτια σου!

Ο πιγκουίνος που κάθε χρόνο κάνει το ίδιο ταξίδι στη Βραζιλία για να δει τον … ψαρά που τον έσωσε!

Πόσοι άνθρωποι θα ταξίδευαν χιλιάδες μίλια κάθε χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να επισκεφθούν και να ευχαριστήσουν τον ευεργέτη τους;

Ελάχιστοι. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, πρωταγωνιστής δεν είναι δύο άνθρωποι, αλλά ένας άνθρωπος και ένας… πιγκουίνος! Ο τελευταίος ταξιδεύει κάθε χρόνο χιλιάδες μίλια, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον άνδρα που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, πριν από λίγα χρόνια.

Πρόκειται για μία μοναδική ιστορία, η οποία βγήκε στην επιφάνεια και έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση μέσω της προβολής της στα social media. Το 2011, ένας συνταξιούχος ψαράς από τη Βραζιλία, ο Περέιρα ντε Σόουζα, βρήκε τον πιγκουίνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Τον περιμάζεψε, τον ξέπλυνε και τον φρόντισε, έως ότου ανακάμψει.

https://www.youtube.com/watch?v=fEFCz5Q7c0M

Ο Βραζιλιάνος ψαράς πίστευε πως μόλις γίνει καλά, θα φύγει και θα επιστρέψει στον τόπο του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο πιγκουίνος, ονόματι Ντιντίμ, κάθισε μαζί με τον ψαρά για 11 μήνες. Όταν αποφάσισε να φύγει, ο Περέιρα ντε Σόουζα τον αποχαιρέτησε. Λίγους μήνες αργότερα, με έκπληξη αντίκρισε στην παραλία του νησιού που διαμένει, τον ίδιο πιγκουίνο. Είχε επιστρέψει, προκειμένου να αντικρίσει ξανά τον ευεργέτη του. Από τότε έχει ταξιδέψει άλλες πέντε φορές, για τον ίδιο λόγο.

Όπως αποκάλυψε ο συνταξιούχος ψαράς, ο πιγκουίνος κάθεται μαζί του για οκτώ μήνες κάθε χρόνο και τους άλλους τέσσερις πηγαίνει στον τόπο που συγκεντρώνονται οι υπόλοιποι του είδους του.

You might also like