Ο Πάπας δηλώνει την “αποτυχία” του Χριστού;

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε πρόσφατη ομιλία του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στις ΗΠΑ, έκανε μια άκρως προκλητική δήλωση για τον Σταυρό του Ιησού Χριστού, λέγοντας ότι: “Ο Χριστός απέτυχε πάνω στο Σταυρό”.

«Μπορούμε να αποτιμήσουμε το αποστολικό έργο μας από τα πρότυπα της αποτελεσματικότητας, τη χρηστή διαχείριση και επιτυχία προς τα έξω, που διέπουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Όχι ότι αυτά τα πράγματα είναι ασήμαντα!

Είμαστε επιφορτισμένοι με μεγάλη ευθύνη, και οι άνθρωποι του Θεού δικαίως αναμένουν λογοδοσία από εμάς. Αλλά η πραγματική αξία του αποστολικού μας έργου μετράται με βάση την αξία που έχει στα μάτια του Θεού. Για να δούμε και να αξιολογήσουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα του Θεού καλούμαστε για διαρκή προσυλητισμό κατά τις πρώτες ημέρες και τα χρόνια της θείας κλήσης μας και πρέπει να πω, ότι απαιτείται μεγάλη ταπεινότητα. Ο σταυρός μας δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο μέτρησης της επιτυχίας. Η δική μας επιτυχία είναι να φυτέψουμε τους σπόρους: Ο Θεός βλέπει τους καρπούς των κόπων μας.

Και αν κατά καιρούς οι προσπάθειες και τα έργα μας φαίνεται να αποτυγχάνουν και δεν παράγουν καρπούς, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε οπαδοί του Ιησού … και η ζωή του, ανθρώπινα μιλώντας, κατέληξε σε αποτυχία, στην αποτυχία του σταυρού», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=lB6ydiOTZ1o

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More