Ο άνθρωπος με τα 28 δάχτυλα που θεωρεί τον εαυτό του … ευλογημένο!

Ως «ευλογία» αντιμετωπίζει την σπάνια γενετική του πάθηση που τον καθιστά μοναδικό ο Ινδός ξυλουργός Devendra Suthar ο οποίος, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα δάκτυλα στον κόσμο.

Ο Suthar, ο οποίος ζει στο μικρό χωριό Χιματναγκάρ της δυτικής Ινδίας, πάσχει από πολυδακτυλισμό με αποτέλεσμα να έχει από επτά δάκτυλα σε κάθε χέρι και από άλλα επτά σε κάθε πόδι. Ο 43χρονος ωστόσο δεν είδε ποτέ την ασθένειά του σαν μειονέκτημα.

Όπως αποκαλύπτει στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, λόγω της σπάνιας εμφάνισής του συμπατριώτες του έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας για να δουν τα χέρια και τα πόδια του, κάτι που τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός.

«Λόγω των ασυνήθιστων άκρων μου, όλοι μου φέρονται σαν να είμαι διασημότητα. Τα παιδιά γελούν όταν με βλέπουν να κάνω αστεία κόλπα με τα δάχτυλά μου. Η έκραση στα πρόσωπά τους όταν βλέπουν τα πόδια μου είναι απολαυστική. Τα δάχτυλά μου με έχουν κάνει διάσημο», λέει χαρακτηριστικά ο Suthar. Όπως μάλιστα επισημαίνει, δεν θα σκεφτόταν ποτέ να τα αφαιρέσει χειρουργικά καθώς τα θεωρεί «τυχερά».

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία και τη θετική διάθεση που τον διακρίνει, ο Suthar δεν μπορεί να παραβλέψει τις δυσκολίες που του προκαλούν τα επιπλέον δάχτυλα, οι σημαντικότερες από τις οποίες αφορούν στη δουλειά του. Όπως εξηγεί, η εργασία με ξυλουργικά εργαλεία αποτελεί μόνιμη πηγή ανησυχίας για εκείνον, αφού φοβάται συνεχώς ότι θα κόψει κάποιο δάχτυλο που θα βρεθεί σε λάθος σημείο. «Ως ξυλουργός, χειρίζονται πολύ συχνά πριόνια και σφυριά. Πρέπει να είμαι συνεχώς σε επιφυλακή μην κόψω κάποιο δάχτυλο», καταλήγει ο 43χρονος.

O Suthar επιδεικνύει με περηφάνια τα δάχτυλά του που τον κάνουν μοναδικό

28-dachtila-2

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More